Aktuelno 0

20.07.2024.

13:42

Tinejdžer uhapšen zbog velikog hakovanja

Izgleda da je tinejdžer kriv za veliko hakovanje MGM kompleksa u Las Vegasu prošle godine.

Izvor: Engadget

Tinejdžer uhapšen zbog velikog hakovanja
Shutterstock/fongbeerredhot

Podeli:

Policijska uprava Vest Midlendsa u Engleskoj potvrdila je da je u četvrtak uhapsila neidentifikovanog 17-godišnjaka iz grada Volsala, koji je navodno zatvorio odmaralište i kazino u Las Vegasu prošle godine.

Tinejdžer je uhapšen zbog sumnje da je ucenio vlasnike i tako kršio britanski zakon o zloupotrebi računara. On je pušten uz kauciju, navodi se u saopštenju policijske uprave.

Policijski zvaničnici su pratili osumnjičenog tinejdžera u okviru zajedničke istrage sa Britanskom nacionalnom agencijom za kriminal i FBI. Policijska uprava je saopštila da je pronašla dokaze na adresi tinejdžera, uključujući "određeni broj digitalnih uređaja koji će biti podvrgnuti forenzičkom pregledu".

U saopštenju se takođe navodi da je tinejdžer bio deo "globalne sajberkriminalne grupe", ali nije precizirano koje.

Inače, sam incident se dogodio u septembru 2023, navodno jednostavnim 10-minutnim telefonskim pozivom zaposlenom u korisničkoj podršci, od kog su prikupili neophodne informacije za ransomware napad. Broj telefona su, naime, našli na LinkedInu.

Gašenje sistema MGM kompleksa trajalo je devet dana i izazvalo je ogroman prekid rada u svim njihovim kockarnicama u Las Vegasu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: