Aktuelno 8

20.07.2024.

11:56

Tramp "pomilovan"

Striming platforma Twitch je "pomilovala" Donalda Trampa, odnosno potvrdila da mu je ukinula trogodišnju zabranu i da je njegov nalog vraćen.

Izvor: B92

Tramp "pomilovan"
Profimedia

Podeli:

"Vratili smo kanal bivšeg predsednika Trampa. Verujemo da je korisno čuti predsedničke kandidate direktno, kada je to moguće, a Tramp je sada zvanični republikanski kandidat za predsednika SAD", saopštio je Twitch.

Platforma u vlasništvu Amazona je prvi put izdala privremenu suspenziju Trampu 2020. godine, a definitivno mu je zabranjeno učešće nakon šestojanuarskih nereda 2021. godine.

Tada su kao razlog navedene "trenutne vanredne okolnosti i predsednikova zapaljiva retorika", a dve nedelje kasnije mu je izdata "suspenzij na neodređeno vreme".

Twitch je najnovija internet platforma koja je ukinula zabranu Trampu. Prethodno je to uradila Meta, koja je vratila Trampove Facebook i Instagram naloge.

Tramp se prvi put pridružio Twitchu 2019. godine, tokom predsedničke kampanje protiv Džoa Bajdena. Njegov predizborni tim je koristio platformu da prenosi svoje skupove i druge događaje, poput govora u Mineapolisu.

Podeli:

8 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: