Aktuelno 1

21.07.2024.

12:00

Mnoge aplikacije uskoro će biti uklonjene?

Google primenjuje rigorozna pravila kada je u pitanju pregledanje aplikacija koje završavaju na Pay prodavnici, a uskoro će ovo biti još jače pooštreno.

Izvor: Android Police

Mnoge aplikacije uskoro će biti uklonjene?
Shutterstock/rafapress

Podeli:

Uprkos strogim pravilima, neke aplikacije uspevaju da se "provuku" i pronađu put do korisnika iako to ne bi trebalo da se desi, pa zato Google povremeno pokreće akciju protiv rizičnih i nekvalitetnih programa.

Na pomolu je još jedan krug "jurenja" aplikacija koje se nalaze u Play prodavnici, a koje imaju "ograničenu funkcionalnost".

Najnovije ažuriranje Google politike za spam i minimalnu funkcionalnost pokazuje kako se kompanija sprema da ukloni "ograničene" i "pokvarene" aplikacije iz Play prodavnice. 

Objašnjavaju da će se aplikacije uklanjati na osnovu tri kriterijuma: statičnost (bez funkcija specifičnih za aplikaciju, kao one koje služe samo za tekst ili PDF), malo sadržaja (npr sa samo jednom pozadinom, ili jednom funkcijom), kao i pokvarene aplikacije (stalno se zatvaraju, ne učitavaju se ili ne reaguju).

Nova politika kompanije će stupiti na snagu 31. avgusta ove godine i mogla bi da utiče na mnoge aplikacije u Play prodavnici, uključujući i neke koje su legitimne, ali potpadaju pod neku od ovih kategorija.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: