Aktuelno 29

16.07.2024.

17:38

Koliko često nadograđujete telefon? "Ako nije pokvaren, ne menjajte ga" ANKETA

Kada ste poslednji put kupili ili dobili novi telefon? Koliko često nadograđujete ili menjate svoj telefon?

Izvor: Android Authority

Koliko često nadograđujete telefon? "Ako nije pokvaren, ne menjajte ga" ANKETA
Abel Brata Susilo / Shutterstock.com

Podeli:

Odmah na početku da se složimo sa Rajanom Hajnsom, autorom sa sajta Android Authority, nije vam potreban novi telefon svake godine.

On u svom tekstu objašnjava zbog čega ne bi trebalo da žurimo sa nadogradnjom, a to potkrepljuje dugogodišnjim iskustvom sa testiranjem uređaja od iPhone-a do Android modela.

Prema njegovom iskustvu, primetno je da promene koje novi modeli dobijaju sa svakom generacijom postaju sve manje i suptilnije. Primer toga je iPhone 15, koji je gotovo isti kao iPhone 13 i 14 uz neke dizajnerske promene, kao i dodatak funkcija koje su te godine u trendu. Slično je i sa Samsungovim Galaxy S serijama poslednjih godina.

Iako se s vremena na vreme pojave dizajnerske promene ili inovacije u funkcijama koje mogu da navedu korisnika na nadogradnju, nekih suštinskih razlika između telefona zapravo i nema. Svi telefoni koriste slične tehnologije, svake godine dobijaju nešto bolji čipset ili neki drugi novitet. 

Međutim, nakon toga stiže period kada se sa poboljšanjima i inovacijama uspori, pa tako stariji telefoni često i dalje ostaju konkurentni novim modelima.

Hajns kaže da je za većinu korisnika dugoročna podrška za softversko ažuriranje jedan od glavnih motiva za nadogradnju telefona. Android telefoni sa "Pro" u nazivu, kao i najjači iPhone modeli neretko nude do sedam godina softverske podrške.

On kaže da bi korisnici, pre odluke o kupovini telefona, trebalo prvo da razmisle o tome šta im je potrebno i šta žele od svog uređaja. "Ako nije pokvaren, ne menjajte ga", sugeriše Hajns.

loader

Podeli:

29 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Totalni haos: Udari na čak 15 oblasti

Ukrajinski premijer Denis Šmihal izjavio je da je Rusija jutros u napala 15 oblasti u Ukrajini bespilotnim letelicama, krstarećim raketama i hipersoničnim raketama Kinžal, a da je na meti bila energetska infrastruktura.

10:52

26.8.2024.

1 d

Podeli: