Aktuelno 0

16.07.2024.

12:00

Procurili poverljivi podaci hiljada korisnika Disney Slack kanala

Podaci uključuju detalje o neobjavljenim projektima, kompjuterskom kodu i diskusiju o kandidatima za intervju, između ostalog.

Izvor: Engadget

Procurili poverljivi podaci hiljada korisnika Disney Slack kanala
REDPIXEL.PL / Shutterstock.com

Podeli:

Hakerska grupa je objavila više od jednog terabajta poverljivih podataka sa više od 10.000 Slack kanala koji pripadaju kopmaniji Disney, objavio je WSJ.

Informacije koje su procurile uključuju diskusije o reklamnim kampanjama, kompjuterskom kodu, detaljima o neobjavljenim projektima i diskusiju o kandidatima za intervjuisanje između ostalog. "Disney istražuje ovaj događaj", rekao je portparol kompanije.

Nullbulge sebe naziva haktivističkom grupom koja se zalaže za prava umetnika. Portparol grupacije rekao je da je Disney ciljan zbog zabrinutosti oko toga kako kompanija postupa sa ugovorima sa umetnicima i njenog pristupa generativnoj veštačkoj inteligenciji. Grupa je nedeljama nagoveštavala svoj pristup Disney Slack kanalu, postavljajući delove poverljivih informacija kao što su brojke o posećenosti Disneyland parkovima na X-u. Iz Nullbulge-a ističu da su pristupila Disney-evim poverljivim informacijama tako što su dva puta kompromitovali računar zaposlenog, uključujući i zlonamerni softver koji su ubacili u dodatak za video igru.

Više od godinu dana, generativna AI izaziva tenzije između kompanija koje proizvode i koriste tehnologiju i članova kreativne zajednice koji su optuživali korporacije da koriste svoj rad za obuku AI modela bez saglasnosti ili nadoknade.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: