Aktuelno 5

10.07.2024.

20:26

Samsung Galaxy Ring: Jedan prsten da svima vlada FOTO/VIDEO

Samsung je danas predstavio nove proizvode iz Galaxy serije, a među najzanimljivijima je svakako pametni prsten - Samsung Galaxy Ring.

Izvor: B92

Samsung Galaxy Ring: Jedan prsten da svima vlada FOTO/VIDEO
Profimedia

Podeli:

U pitanju je potpuno nov proizvod za Samsung i označava njegov ulazak na tržište pametnog prstenja, kojim je Oura u velikoj meri dominirala poslednjih nekoliko godina. Evo svih detalja o ovom uređaju.

Samsung Galaxy Ring ima konkavni dizajn i napravljen je od titanijuma 5. stepena, tako da je veoma lagan - ima samo 2,3-3,0 grama, u zavisnosti od veličine.

Širina Galaxy prstena je samo 7 mm, a debljina je samo 2,6 mm. Takođe, ima vodootpornost od 10 ATM i IP68 ocenu. Dolazi u devet veličina: od 5 do 13.

Praćenje zdravlja

Profimedia

Sadrži dosta zdravstvenih senzora, koji uglavnom mogu pomoći u praćenju rada srca i spavanja.

Galaxy Ring može da vas upozori na visoke i niske brzine otkucaja srca i ima funkciju provere otkucaja srca uživo. 

Za praćenje sna, tu je pet funkcija: kašnjenje, vreme provedeno u krevetu, noćno kretanje, broj otkucaja srca i brzina disanja.

Svi zdravstveni podaci koje Galaxy Ring beleži naći će se u aplikaciji Samsung Health. Sa Samsungovim novim AI algoritmom spavanja, dobija se dnevna ocena spavanja, pa čak i analiza hrkanja. 

Ocena je dizajnirana da vam pomogne da razumete obrasce spavanja i izgradite bolje navike.

Energy Score

Tu je i Energy Score, koji pokreće AI, a sastoji se od četiri faktora: spavanja, aktivnosti, broja otkucaja srca u snu i varijabilnosti pulsa u snu (HRV).

Ako koristite Galaxy Ring sa Samsung pametnim telefonom, na primer, duplim tapkanjem po ekranu možete da snimite fotografije ili da isključite alarm.

Što se tiče trajanja baterije, veličine 5-11 imaju oko šest dana trajanja baterije (sa baterijom od 18 mAh), dok veličine 12-13 imaju sedam dana (sa većom baterijom od 23,5 mAh). Da se prsten napuni od 0% do 100% potrebno je oko 80 minuta.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Region

Iz prodaje se povlači pašteta

Agencija za kontrolu hrane BiH potvrdila je danas da se iz prodaje povlači "Argeta kokošija pašteta" čiji rok trajanja ističe 10. septembra 2027. godine, zbog moguće nadutosti ambalaže.

17:01

22.10.2024.

1 d

Podeli: