Aktuelno 2

10.07.2024.

14:28

Nikolas Kejdž: "Plašim se da će mi ukrasti telo"

"Ukrašće moje telo i radiće s njim šta žele pomoću AI".

Izvor: Futurism

Nikolas Kejdž: "Plašim se da će mi ukrasti telo"
Profimedia

Podeli:

Nikolas Kejdž pridružio se sve većem broju kritičara veštačke inteligencije u Holivudu – iako je i sam dozvolio da se njegovo telo skenira upravo u tu svrhu.

U nedavnom intervjuu, šezdesetogodišnja holivudska zvezda da je na putu da se "skenira" za neke predstojeće projekte koji mogu ili ne moraju da uključuju upotrebu AI-ja.

"Pa, moraju da me ubace u kompjuter i da upare boju očiju i izmene — ne znam...", rekao je u intervjuu. "Oni će samo ukrasti moje telo i raditi šta god žele sa njim putem digitalne veštačke inteligencije".

"Bože, nadam se da to neće biti AI", nastavio je Kejdž, pomalo zbunjeno. "Užasavam se toga. Bio sam veoma glasan protiv toga".

Kejdž je ranije bio podvrgnut AI tretmanu (doduše bezopasnom) bez svoje saglasnosti, a u nekoliko navrata je izrazio svoje negodovanje o veštačkoj inteligenciji.

Pomenuo je prošlogodišnji trenutak, kada se kratko pojavio kao Supermen u filmu "The Flash", te da je taj kameo bio drugačiji od onoga što je on snimio.

"Ono što je trebalo da uradim je bukvalno da stojim u alternativnoj dimenziji, i da prisustvujem uništenju univerzuma. Kada sam otišao na premijeru, video sam da se borim sa ogromnim paukom. To nisam uradio", ističe Kejdž.

U istom intervjuu prošle godine, Kejdž je tu AI tehnologiju nazvao "noćnom morom".

Podeli:

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: