Aktuelno 0

09.07.2024.

18:42

Tejlor Svift ponovo na meti

Najveći američki servis za prodaju ulaznica za razne događaje, Ticketmaster, pre nešto više od mesec dana bio je žrtva hakerskog napada.

Izvor: Bug

Tejlor Svift ponovo na meti
EPA-EFE/Juanjo Martin

Podeli:

Tada im je bilo ukradeno mnogo podataka - npr. privatni podaci više od 560 miliona korisnika, koji su putem Ticketmastera i Live Nationa proteklih godina kupovali ulaznice.

Hakeri grupe ShinyHunters su potom ponudili podatke na prodaju, tražeći 500.000 dolara jednokratno za njih na crnom tržištu.

Prodaja im izgleda nije išla dobro, pa su sada pribegli i novoj metodi - uceni.

Na internetu su, naime, prošle nedelje objavili više od 166.000 kodova za preuzimanje besplatnih ulaznica za najtraženiju turneju na svetu trenutno, Eras Tour, tj. koncerte Tejlor Svift za koje je gotovo nemoguće nabaviti ulaznicu.

Upozorili su potom Ticketmaster da će nastaviti sa objavom podataka ako im se ne uplati otkupnina u visini od dva miliona dolara.

Kompanija nije pristala na ucenu, ali je saopštila bila objavila da se kodovi za preuzimanje ulaznica na njihovoj platformi stalno menjaju, što bi značilo da im ovakvo "curenje" podataka ne može naštetiti.

Međutim, ove nedelje ShinyHunters su ponovo objavili ukradene podatke, kodove za oko 39.000 ulaznica za različite koncerte, od RHCP do Brusa Springstina.

Sada hakeri tvrde da se kodovi na tim ulaznicama ne menjaju, tako da ko se njima posluži uz uputstva koje su hakeri takođe objavili, ima besplatnu kartu.

Ticketmaster je inače u međuvremenu potvrdio da su im, među brojnim korisničkim podacima, ukradeni i oni o kreditnim karticama, pa su obavestili klijente da budu na oprezu.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Totalni preokret: Sneg

Hrvatski Državni hidrometeorološki zavod objavio da ovog vikenda sledi oproštaj od paklenog leta i da u tu zemlju stiže ozbiljno zahlađenje.

11:30

6.9.2024.

1 d

Podeli: