Aktuelno 0

04.07.2024.

21:40

Objavljen rat pirateriji, tužili dve firme odjednom

Nintendo je odlučio da se obračuna sa kompanijama koje piratizuju sadržaj ove platforme.

Izvor: B92

Objavljen rat pirateriji, tužili dve firme odjednom
robtek / Shutterstock.com

Podeli:

Nintedno je istovremeno tužio LiberiaShop & MIG Switch, nakon što je ranije tužio Gerija Bauzera što je dovelo do toga da će on morati da doživotno otplaćuje dug japanskoj kompaniji.

Sada Nintendo u akciji protiv MIG Switch-a cilja njegovu osnovnu funkcionalnost, a to je premošćavanje zaštite koja je ugrađena u Switch.

MIG skladišti igre na SD kartici, smeštenoj na lažni kertridž. Ovo vara hardver da pomisli da je ubačena zvanična igra, kada korisnik poželi da zameni igru, potrebno je da samo izbaci kertridž i ponovo ga ubaci.

Na meti kompanije našao se i Modded Hardware, kreator MIG Switcha, koji prodaje alatke za modifikovanje, čipove i unapred modifikovane konzole.

U ovoj akciji, Nintendo je uspeo da preuzme migswitch.com domen, dok je MIG Switch prodavnica i dalje onlajn.

Istovremeno, tužba je podneta i protiv LiberaShop vlasnika. U pitanju je softver za upravljanje sadržajem, koji se povezuje sa različitim "besplatnim prodavnicama" kako bi obezbedio piratizovane igre. Ovo korisnicima omogućava da takve igre preuzmu direktno na Switch.

Pominje se da kompanija tuži i Archbox – vlasnika iberiaShopa, a Nintedno ističe da je Archbox ugasio svoju Github stranicu na vebu i da gasi svoje profile na društvenim mrežama.

Podeli:

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Potvrđeno: Povlačimo vojsku

Američka vojska trebalo bi da završi u nedelju povlačenje celokupnog američkog osoblja iz nigerske vazdušne baze 101 u glavnom gradu zemlje Nijameju.

21:28

5.7.2024.

1 d

Podeli: