Aktuelno 0

03.07.2024.

12:00

YouTube ima rešenje ukoliko osvane AI sadržaj sa vašim informacijama

YouTube je implementirao novu politiku korišćenja servisa, koja staje na stranu oštećenih korisnika.

Izvor: B92

YouTube ima rešenje ukoliko osvane AI sadržaj sa vašim informacijama
Muhammad Alimaki / Shutterstock.com

Podeli:

YouTube je prošlog meseca tiho dodao novu politiku korišćenja servisa, koja korisniku omogućava da zahteva uklanjanje AI generisanog sadržaja koji koristi njegov lik i informacije.

Nova politika privatnosti nudi mogućnost da se označe video klipovi "koji su koristili AI za izmenu ili kreiranje sintetičkog sadržaja koji liči ili zvuči kao vi", stoji u objašnjenju.

Iz kompanije kažu da postoji nekoliko faktora, koji određuju da li će uklanjanje sadržaja biti razmatrano. To uključuje da li je sadržaj izmenjen ili sintetički, da li je osobu na snimku lako identifikovati i da li je sadržaj realističan.

Takođe će se određivati da li sadržaj iz videa može da se okarakteriše kao parodija ili satira, da li uključuje javnu ličnost ili drugu poznatu osobu i kakva aktivnost joj je pridodata (kriminal, nasilje ili promocija proizvoda ili političkog kandidata).

Kreatoru video sadržaja, koji krši nova pravila privatnosti, YouTube daje 48 sati da reaguje na pritužbe korisnika. Ukoliko sadržaj bude uklonjen u tom roku, slučaj je okončajn, ukoliko ne YouTube će ispitati situaciju.

Podeli:

Tagovi

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: