Aktuelno 7

30.06.2024.

15:35

Policija više ne može da koristi samo ovo kao osnov za hapšenje

Nagodba oko nezakonitog hapšenja, dovela je do novih ograničenja u korišćenju tehnologije od strane policije.

Izvor: Engadget

Policija više ne može da koristi samo ovo kao osnov za hapšenje
Frame Stock Footage / Shutterstock.com

Podeli:

Policijska uprava Detroita mora da usvoji nova pravila, kojima se ograničava oslanjanje na tehnologiju prepoznavanja lica nakon što je grad ove nedelje postigao nagodbu sa Robertom Vilijamsom, Afroamerikancem koji je nepravedno uhapšen 2020. godinem a sve nakon lažnog podudaranja lica.

Međutim, ovo neće biti potpuna zabrana tehnologije, a nadležnost suda da sprovede sporazum produžava se samo na četiri godine. Prema novim ograničenjima, koja ACLU naziva najjačom takvom politikom za sprovođenje zakona u zemlji, policija ne može da hapsi samo na osnovu rezultata prepoznavanja lica.

Policija u Detroitu će morati da prođe obuku o tehnologijama koja se bavi rasnom pristrasnošću u svojim stopama tačnosti, a svi slučajevi koji sežu do 2017. godine u kojima je prepoznavanje lica korišćeno za dobijanje naloga za hapšenje biće revidirani.

7 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

21 h

Podeli: