Aktuelno 9

25.06.2024.

15:00

Optužen za zavođenje maloletnice, pa sklonjen s razvoja sopstvene igre

Dr Disrespect, nekada jedan od najgledanijih strimera, ponovno je u problemu nakon što se proširila navodna informacija o tome zašto je 2020. izbačen s Twitcha.

Izvor: HCL

Optužen za zavođenje maloletnice, pa sklonjen s razvoja sopstvene igre
Profimedia

Podeli:

Saga o kontroverznom strimeru i developeru, pod nadimkom Dr Disrespect, dobila je novi obrt. Ali, prvo kratki podsetnik šta se s njim dogodilo pre četiri godine.

Gaj Beam, nekada jedan od najgledanijih strimera, više puta je bio kažnjavan na Twitchu, između ostalog zbog emitovanja videa iz javnog toaleta na E3 sajmu. Pre četiri godine mu je, međutim, trajno zabranjen pristup toj platformi, ali nije bilo javno rečeno zbog čega. Beam je potom osnovao studio Midnight Society i bacio se na kreiranje svoje igre, extraction pucačine zvane Deadrop. Vrlo brzo je i ta igra postala kontroverzna jer se za nju pristup beta testu prodavao kao NFT.

Deadrop još nije javno zaživeo, a ako jednoga dana i bude materijalizovan, biće to bez kontroverznog Dr Disrespecta kojeg se sada odrekao i njegov sopstveni studio.

Naime, prošlog vikenda je jedan bivši zaposleni izneo navodnu informaciju o tome zbog čega je Gaj "Dr Disrespect" Beam dobio trajnu zabranu na Twitchu. Prema njegovim tvrdnjama, Beam je preko Twitcha pisao seksualne poruke jednoj maloletnici i s njom se dogovarao da se nađu na TwitchCon konvenciji.

Beam se o ovome oglasio porukom da nije učinio ništa ilegalno, da je s Twitchem došlo do nagodbe i da su mu isplatili ostatak ugovora koji je imao s tom striming platformom.

Sada su se pak oglasili iz njegovog studija Midnight Society i potvrdili da prekidaju saradnju s njim.

"Pretpostavili smo da je nevin i započeli smo razgovor sa svim uključenim strankama. Kako bismo održali principe i standarde kao studio, morali smo da dewlujemo. Iz tog razloga odmah prekidamo naš odnos s Gajom Beamom. Iako su ove činjenice teške za prihvatanje, naša dužnost je da radimo dostojanstveno u ime svih onih koji su uključeni u ovo, posebno 55 zaposlenih i njihovih porodica, kao i naše zajednice igrača", stoji u objavi tima Midnight Society.

Nije rečeno kako će ovo uticati na status njihove igre u razvoju.

Podeli:

9 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: