Aktuelno 2

25.06.2024.

10:00

Evo zbog čega su fotografi besni

Fotografi su besni i počeli su da optužuju kompaniju Meta da greškom označava njihov legitimni rad kao "Kreiran pomoću AI" na platformama Facebook, Instagram i Threads.

Izvor: B92

Evo zbog čega su fotografi besni
Profimedia

Podeli:

Kako izveštavaju tehnološki mediji, napori platforme da suzbije proliferaciju neoznačenih, AI-generisanih fotografija već donosi neželjene posledice.

Lažni pozitivni rezultati takođe naglašavaju koliko je čak i vrhunskoj tehnološkoj kompaniji postalo teško da kaže šta je stvarno, a šta nije. Čak se i OpenAI u velikoj meri borio da razvije efikasan alat za detekciju, koji može da razlikuje tekst koji je generisala veštačka inteligencija od teksta koji je napisao čovek.

Bivši fotograf Bele kuće Pit Souza rekao je za TechCrunch da veruje da promene koje je Adobe napravio na svojim alatima za uređivanje fotografija mogu dovesti do lažnih pozitivnih rezultata na Metinim servisima.

Iako su dobronamerni, algoritmi kompanije Meta sada snažno optužuju fotografe za otpremanje sadržaja generisanog veštačkom inteligencijom.

Uprkos tome što sve više fotografa izražava svoje nezadovoljstvo zbog toga što su im fotografije označene sa "Made with AI", Meta ističe da je njen neispravni algoritam za očitavanje AI jednostavno "u procesu razvoja".

Podeli:

Tagovi

2 Komentari

Možda vas zanima

Region

Stiže velika promena u bankama

S poslednjim danom juna ističe rok od godinu dana tokom kojeg su banke u Hrvatskoj sa svojim klijentima koji imaju prećutno prekoračenje na računima trebalo da ugovore novo, dopušteno prekoračenje u istom iznosu.

14:10

30.6.2024.

1 d

Podeli: