Aktuelno 3

21.06.2024.

8:09

"Robot će da vam čuva decu. Biće vam prijatelj" VIDEO

Šef Tesle Ilon Mask hoće da robota ove firme, Optimusa, posmatrate kao prijatelja.

Izvor: B92

"Robot će da vam čuva decu. Biće vam prijatelj" VIDEO
EPA-EFE/Carina Johansen

Podeli:

"Mislim da će ljudi o Optimusu početi da razmišljaju kao o prijatelju, recimo nešto kao da je R2-D2", rekao je Mask u intervjuu na Festivalu kreativnosti koji se održava u Kanu.

Istakao je da Tesla ne planira u skorije vreme da Optimusu podari ljudski lik, ali da ipak žele da "dobro izgleda", kao i da će ovaj robot moći da se koristi kao lični asistent u domaćinstvu.

"Možete da ga uposlite da vam prošeta psa, čuva kuću ili decu, skuva večeru, odsvira nešto na klaviru... to je humanoidni robot", rekao je Mask.

Smatra da će svaka osoba imati svog ličnog robota, kao i da će biti drugih koji će biti "zaposleni" u različitim industrijama. 

"Mislim da će Optimus biti vredniji od svega zajedno u našoj kompaniji. Ako imate razumnog humanoidnog robota koji može da se snalazi u stvarnim situacijama i izvršava zadatke, nema granice toj ekonomskoj računici", zaključio je Mask.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

22 h

Podeli: