Aktuelno 15

11.06.2024.

11:45

Zabraniće Apple uređaje

Ilon Mask je dao svoje mišljenje o planovima kompanije Apple u vezi sa veštačkom inteligencijom.

Izvor: B92

Zabraniće Apple uređaje
Profimedia

Podeli:

Mask, koji je osnovao svoj xAI, je na platformi X objavio da ukoliko Apple integriše OpenAI na nivou operativnog sistema, Apple uređaji će biti zabranjeni u njegovoj kompaniji.

On je ovu integraciju nazvao "neprihvatljivim kršenjem bezbednosti".

"Potpuno je apsurdno da Apple nije dovoljno pametan da stvori sopstvenu veštačku inteligenciju, ali je nekako u stanju da garantuje da će OpenAI zaštititi vašu bezbednost i privatnost! Apple nema pojma šta se zapravo dešava kada predaju vaše podatke firmi OpenAI", napisao je Mask na X-u.

On je upozorio da će svi posetioci njegovih kompanija morati da na ulazu predaju svoje Apple uređaje koji će nakon toga biti smešteni u Faradejev kavez.

Pomenuti prostor, nazvan po engleskom fizičaru Majklu Faradeju, blokira sve dolazeće i odlazeće bežične signale, uključujući mobilni signal i Wi-Fi.

Apple i OpenAi su implementirali zaštitne korake, a OpenAI tvrdi da se zahtevi korisnika za upitima ne skladište od strane kompanije OpenAI.

Opak, Mask bi od posetilaca platforme X mogao da traži da proveravaju svoje Apple uređaje.

Podeli:

Tagovi

15 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: