Aktuelno 1

08.06.2024.

22:03

Paris Hilton može da odahne

TikTok kaže da je popravio ranjivost koja je omogućila sajber napade na naloge poznatih ličnosti.

Izvor: B92

Paris Hilton može da odahne
Profimedia/Monica Schipper

Podeli:

Kako je preneo Axios, portparol TikToka je dodao da kompanija "trenutno radi na vraćanju pristupa nalozima pogođenim korisnicima".

Gigant društvenih medija nije objavio koliko je naloga pogođeno napadom, ali znamo da su CNN i Paris Hilton bili mete. Napad je uključivao slanje poruka korisnicima koje su bile ispunjene virusom, i kada korisnik otvori poruku, zlonamerni kod je preuzimao njegov nalog.

Ostaje nejasno ko stoji iza napada i šta je njihov krajnji cilj, osim preuzimanja TikTok naloga slavnih.

TikTok takođe ne govori o specifičnostima u pogledu ranjivosti koja je omogućila napad. Međutim, ova vrsta hakovanja je izuzetno retka, tako da ne bi trebalo da bude velika briga za prosečne korisnike.

Inače, napad je poznat kao "zero-click", što znači da ne morate da kliknete na nešto da biste zarazili nalog - dovoljno je da otvorite poruku.

Podeli:

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Rusija: Uništeno; Kreće radijacija?

Jedna od stanica za kontrolu radijacije u Zaporoškoj oblasti, potpuno je uništena u granatiranju ukrajinskih oružanih snaga, saopštila je pres-služba Zaporoške nuklearne elektrane, koja je pod kontrolom Rusije.

11:12

26.6.2024.

1 d

Svet

Novi komandant je pobegao? "Kukavica"

Novi komandant združenih snaga Oružanih snaga Ukrajine Andrej Gnatov je pobegao iz Mariupolja 2022. pod maskom izbeglice, izjavio je Vladimir Rogov, zvaničnik iz Zaporoške oblasti.

8:00

26.6.2024.

1 d

Podeli: