Aktuelno 7

05.06.2024.

16:52

Paris Hilton i CNN ostali bez TikTok naloga: Nemojte i vi da budete sledeći

Novi problem pojavio se na platformi TikTok – ugroženi su nalozi poznatih ličnosti i nekih medijskih kuća.

Izvor: B92

Paris Hilton i CNN ostali bez TikTok naloga: Nemojte i vi da budete sledeći
Profimedia

Podeli:

Među hakovanim nalozima na TikToku jesu i onaj koji pripada američkoj starleti Paris Hilton, kao i nalog medijske kuće CNN, preneo je list Forbs.

Virus se širi putem poruke na TikToku i nije neophodno da se fajl preuzme kako bi uređaj bio zaražen, već je dovoljno samo da se otvori čet i to je to.

Hakovani nalozi, što je još čudnije, zapravo i ne rade ništa. Izvor u TikToku rekao je za Forbs da "ne objavljuju sadržaj", a za sajt The Verge iz ove društvene mreže rekli su da su "svesni potencijalne ranjivosti kojoj su izloženi brendovi i poznate ličnosti".

Sajt Semafor je nedavno pisao o tome da je CNN-ov nalog hakovan, zbog čega je morao da bude ugašen, ali ne zna se da li su ove dve stvari povezane.

Ovo nije prvo hakovanje TikToka. Podsetimo, 2023. godine je kompanija rekla kako je bilo ugroženo oko 700.000 naloga u Turskoj, zbog nebezbednih SMS kanala za 2F autentifikaciju.

Podeli:

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Gotovo je i s ruskim gasom?

Belgija, jedan od najvećih evropskih uvoznika tečnog prirodnog gasa (LNG) iz Rusije, pozvala je EU da zabrani uvoz ruskog goriva, upozoravajući da kompanije ne mogu raskinuti dugoročne ugovore osim ako blok ne uvede sankcije.

14:12

27.9.2024.

1 d

Podeli: