Aktuelno 5

30.05.2024.

16:03

Gemini AI stiže u Operu

Korisnici Opere već mogu da se oslone na ono što donosi OpenAI, a sada im stižu i pogodnosti za koje je zaslužan Google.

Izvor: B92

Gemini AI stiže u Operu
Shutterstock/monticello

Podeli:

Opera će, naime, integrisati Gemini AI model, pa će korisnici moći da sami izaberu koji model žele da koriste za neki zadatak.

Google je nazvao Gemini "najsposobnijim modelom koji je ikada napravio", kada ga je zvanično najavio prošle godine. 

Od tada, kompanija je najavila funkcije koje pokreće Gemini u svim svojim proizvodima i ugradila Gemini AI chatbot u Android. 

Iz Opere su saopštili da će zahvaljujući Geminijevoj integraciji, ovaj pregledač "sada moći da svojim korisnicima pruži najnovije informacije, uz visoke performanse".

Korisnici koji imaju verziju Opera One Developer mogu besplatno da isprobaju i novu funkciju za generisanje slika koju pokreće Google Imagen 2 model.

Podeli:

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Doneta odluka – gotovo je: Kino, šta ćeš sad?

Evropska komisija (EK) objavila je danas da je u skladu sa najavom iz juna uvela privremene više carine na uvoz električnih vozila (EV) iz Kine, istovremeno naglasivši da razgovori sa Pekingom o rešenju cele situacije i dalje traju.

16:53

4.7.2024.

1 d

Svet

Sprema se haos? Ukrajina odbija

Ukrajina neće produžavati gasni sporazum sa Rusijom izjavio je ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski i dodao da su u toku pregovori o slanju prirodnog gasa iz Azerbejdžana u Evropsku uniju.

9:39

4.7.2024.

1 d

Podeli: