Aktuelno 6

11.05.2024.

15:19

Uskoro nova društvena mreža: "Vraćamo zabavna vremena bez oglasa i algoritama" VIDEO

Nova društvena mreža koja cilja na mlađu populaciju, Nospace, počinje sa radom u junu ove godine.

Izvor: Biznis insajder

Uskoro nova društvena mreža: "Vraćamo zabavna vremena bez oglasa i algoritama" VIDEO
Shutterstock/Thaspol Sangsee

Podeli:

Sebe nazivaju "najdruštvenijom društvenom mrežom", jer kažu da im je prioritet interakcija između korisnika, pre nego objavljivanje viralnog sadržaja.

Nospace je napravila Tifani Žong, koja je i sama pripadnica "generacije Z", a kako su iz kompanije rekli za Biznis insajder, već je 500.000 ljudi na listi čekanja pa se čini kao da će imati dobar start.

Umesto da se stresiraju o detaljno uređenim objavama, aplikacija ohrabruje korisnike da dele svoje misli onako kako im naviru, bilo da je u pitanju nešto što trenutno jedu, igra koju igraju, knjiga koju čitaju ili nešto drugo.

Prvenstveno je aplikacija bazirana na tekstualnim objavama, a postoji i mogućnost da se korisnici prebace na opciju da vide objave samo svojih prijatelja. Svaki profil može da se izmeni - mogu da se biraju boja, pozadina i font naloga, kao i da se postave status veze i interesovanja.

"Korisnici mogu da budu čudni ili autentični koliko im je volja", rekla je Žong za Biznis insajder.

Cilj nove društvene mreže je, reklo bi se, da pokaže mladim korisnicima kako je izgledalo u vreme kada su MySpace i Facebook bili najpopularniji (i manje-više jedini) alati za sklapanje veza i poznanstava putem interneta.

"Sećate se kako je internet bio zabavan pre oglasa i algoritama? Mi se sećamo, i hoćemo to da vratimo", stoji u opisu aplikacije na App Store-u.

Podeli:

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ultimatum? Orban traži deo Ukrajine

Među 11 zahteva Mađarske u vezi sa zaštitom prava nacionalnih manjina, ključni kamen spoticanja je određivanje oblasti u Ukrajini sa posebnim nivoom garancija za prava Mađara.

16:53

27.6.2024.

1 d

Podeli: