Aktuelno 3

05.04.2024.

8:30

Apple razvija robote koji će vas pratiti po kući

Prema navodima, kompanija će se fokusirati na robotiku, nakon što je prestala da radi na električnim vozilima.

Autor: B92

B92
Apple razvija robote koji će vas pratiti po kući
hanohiki / Shutterstock.com

Podeli:

Apple još uvek traga za sledećim proizvodom koji će uneti revoluciju na tržištu i pomoći kompaniji da ostane dominantna.

Kompanija je nedavno odustala od svojih planova da kreira sopstveno električno vozilo, a sada pažnju usmerava na drugo polje.

Analitičar Mark Gurman tvrdi da je jedna od oblasti koje Apple istražuje – personalna robotika. Apple je navodno počeo da istražuje robote i električna vozila u isto vreme, u nadi da će razviti mašinu kojoj nije potrebna ljudska intervencija.

Iako su Apple-ovi projekti sa robotima u ranoj fazi, ističe se da je kompanija počela da radi na mobilnom robotu koji može da prati korisnike u njihovoj kući i da je već razvio stoni uređaj koji koristi robota za pomeranje ekrana.

Ideja se zasniva na tome da se kreira mašina koja može da oponaša pokrete glave i može da se poveže sa jednom osobom u grupi, verovatno radi boljeg iskustva video poziva.

Pošto bi ovi roboti mogli da se kreću sami, kompanija takođe istražuje mogućnost upotrebe algoritama za navigaciju. Na osnovu izveštaja, Apple-ova grupa za kućne uređaje je zadužena za razvoj ovih robota, a timu se pridružio najmanje jedan inženjer koji je radio na ukinutoj inicijativi za električna vozila.

Ostaje da se vidi da li će Apple zadržati fokus i rad na ovom projektu ili će pronaći druge vrste proizvoda u koje bi investirao ukoliko otkrije da bi mogli da donesu veću zaradu u budućnosti.

Podeli:

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Državni udar u Ukrajini? Oglasili su se

Ukrajinska služba bezbednosti i Kancelarija državnog tužioca saopštavaju da su aktivisti prošle nedelje planirali provokacije u glavnom gradu Kijevu i da zauzmu parlament i formiraju privremenu vladu.

16:14

1.7.2024.

1 d

Podeli: