Nova vest
Zimski sportovi 0

18.10.2024.

14:45

FBI traga za kanadskim olimpijcem – kokain i ubistvo

Američki federalni istražni ured (FBI) raspisao je poternicu za slavnim kanadskim olimpijcem Rajanom Vedingom, nekada sjajnim snouborderom koji se takmičio na Zimskim olimpijskim igrama 2002. godine u Solt Lejk Sitiju.

Izvor: Klix.ba

Shutterstock/Ceri Breeze

Tada je Veding završio na 24. mestu, a sada se za njim traga u FBI operaciji "Slalom", pošto se sumnjiči da je krijumčario ogromne količine kokaina iz Meksika u Ameriku i Kanadu.

FBI je izdao nalog za potragu za Vedingom i nudi nagradu od 50.000 dolara za informaciju koja će dovesti do hapšenja 43-godišnjeg Kanađanina.

Za Vedingom se traga zbog navodnog upravljanja transnacionalnom operacijom trgovine drogom, tokom koje je isporučivano stotine kilograma kokaina iz Kolumbije, preko Meksika do SAD-a i Kanade.

Optužen je i za višestruka ubistva tokom poslova s drogom.

Bivši snouborder je u svetu trgovine drogom koristio nadimke kao što su "El Hefe", "Gigante", "Pablik Enemi" i deo je zločinačke organizacije koju štiti kartel Sinaloa iz Meksika koja je godišnje distribuirala 60 tona kokaina.

Veding je već ranije osuđivan za trgovinu drogom, pa je 2010. godine morao na četiri godine u zatvor baš zbog toga.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Bog na pauzi VIDEO

Sony ove godine nema sreće sa adaptacijama video-igara - prvo su naišli na trnovit put kada je u pitanju Horizon, a sada se javlja problem i sa franšizom God of War.

B92

13:53

3 h

Novo Sport Video Menu