Nova vest
Tenis

Utorak, 11.07.2023.

17:40

Senzacija u Londonu: Ukrajinka izbacila Švjontek

Ukrajinska teniserka Elina Svitolina napravila je veliko iznenađenje koje joj je donelo polufinale Vimbldona.

Izvor:

Autor:

Senzacija u Londonu: Ukrajinka izbacila Švjontek
EPA-EFE/TOLGA AKMEN

Trenutno 76. igračica sveta je u četvrtfinalu savladala favorizovanu prvu igračicu sveta Igu Švjontek u tri seta (2:1).

Posle dva sata i 40 minuta igre po setovima je bilo 7:5, 6:7 (5:7), 6:2.

Na taj način je Svitolina ponovila svoj najbolji rezultat u Londonu iz 2019. godine kada je takođe bila među četiri najbolje, dok je Švjontek sa četvrtfinalom ostvarila svoj najbolji rezultat na trećem Grend slemu u sezoni, ali i dalje je to daleko slabije od onoga što se od nje očekivalo.

Nekada treća igračica sveta je konstantno bila u podređenom položaju tokom prvog seta koji je na kraju uspela da osvoji. Švjontek je već u prvom gemu oduzela servis protivnici, koja je uspela da izjednači, a potom još jednom dopusti Poljakinji da je "brejkne".

Na 5:4 Švjontek je servirala za osvajanje prvog seta, ali u tim momentima se razgoropadila Svitolina koja je vezala gemove i povela.

Drugi set je počeo identično, Švjontek je povela i oduzela servis gem protivnice, Svitolina se vratila i potom povela 4:1 u taj-brejku. Ipak, nije uspela da završi meč u dva seta, pa smo ušli u treći.

U odlučujućem setu nije bilo drame, dva brejka Svitoline su je dovela do 5:1 nakon čega je usledila rutinska završnica.

Svitolina će u polufinalu igrati protiv Markete Vondrušove, koja je prethodno eliminisala četvrtu igračicu sveta Džesiku Pegulu rezultatom 6:4, 2:6, 6:4.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

27 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu