Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.07.2018.

16:10

Senzacija – Čilić od 2:0 do 2:3, Pelja eliminisao Hrvata!

Marin Čilić, finalista Vimbldona iz 2017. godine, eliminisan je u drugom kolu Vimbldona, pošto je bolji od njega posle pet setova bio Gvido Pelja.

Izvor: PT

Autor: PT

Senzacija – Čilić od 2:0 do 2:3, Pelja eliminisao Hrvata!
Tanjug/ AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Argentinac slavio je posle velikog preokreta, pošto je hrvatski teniser imao prednost od 2:0 u setovima, a na kraju je bilo 3:6, 1:6, 6:4, 7:6 (3), 7:5.

Čilić, koji je prošle godine poražen u finalu od Rodžera Federera, izgubiće preko 1.000 bodova i postoji šansa da ispadne iz prvih deset na svetu.

Marin delovao je veoma ubedljivo u prva dva seta meča, pošto mu je za osvajanje njih bilo potrebno samo 55 minuta igre. Međutim problemi kreću sredinom trećeg seta.

Hrvatski teniser izgubio je svoj servis gem, a kako je noć padala u Londonu, meč je prekinut kod rezultata 3:2 za Pelju u trećem setu.

Meč je nastavljen u četvrtak i ništa nije funkcionisalo u igri Hrvata. Pelja je osvojio treći set, a potom je i u četvrtom uspeo da izvuče, odvede set u taj-brejk i tamo 'slomi' Čilića.

Tokom petog perioda Argentina bio je bolji igrač i na kraju zasluženo je slavio. Pelja će u narednom kolu igrati protiv Mekenzija Mekdonalda, koji je u drugom kolu savladao Nikolasa Harija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

65 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu