Nova vest
Tenis

Četvrtak, 05.07.2018.

15:00

Novak rutinski do trećeg kola Vimbldona!

Najbolji srpski teniser Novak Đoković pobedio je Argentinca Orasija Sebaljosa 3:0 u setovima u drugom kolu Vimbldona.

Izvor: B92

Autor:B92

Novak rutinski do trećeg kola Vimbldona!
AP Photo/Ben Curtis

Đoković je bio bolji posle sat vremena i 33 minuta igre rezultatom 6:1, 6:2, 6:3.

Srpski teniser se još jedanput 'prošetao' pored protivnika, nakon što je u prvom kolu, posle identičnog broja odigranih gemova kao sada, savladao Amerikanca Tenisa Sandgrena.

Od početka je Novak bio bolji teniser, mada je sa druge strane mreže bio jedan ispodprosečan protivnik, makar što se igranja na travnatoj podlozi tiče.

Đoković je svaki set počinjao oduzimanjem servisa protivniku i tako davao sebi dodatnu početnu prednost, protiv već uplašenog protivnika. Sebaljos nikako nije uspevao da uspori ritam meča, Novak je igrao kako njemu odgovara i kontrolisao dešavanja na terenu.

Odlično je servirao srpski teniser, pogađao veliki broj servis vinera, i izgubio tek jednocifren broj poena kada je uspevao da ubaci prvi servis.

Jedna nemila situacija za Novak, ali i njegove navijače, bila je pri kraju meča, kada je Novak proklizao na vimbldonskoj travi i uhvatio se za levo koleno. Zatražen je medicinski tajm-aut, i posle par minuta on se vratio na teren i bez problema osvojio još dva gema, kolko mu je bilo potrebno za pobedu.

Videćemo kako će se razvijati situacija oko tog levog kolena, mada na prvi pogled ne izgleda kao ništa ozbiljno i ne bi trebalo da utiče na dalji nastavak turnira.

Đoković se u narednoj, trećoj rundi sastaje sa boljim iz duela između Kajla Edmunda iz Velike Britanije i Bredlija Klana iz SAD.

Dešavanja tokom meča proičitajte u nastavku teksta.

III set

6:1, 6:2, 6:3 Kraj, Novak ide dalje! – Možda i najgori drop šot na turniru odigrao ja argentinski teniser u uvodnom poenu ovog gema, ali su onda usledili dobri servisi, međutim i jedna greška. Novak spasava gem loptu, a onda dolazi do meč lopte i to bi bilo to!

6:1, 6:2, 5:3 – Nema problema za najboljeg srpskog tenisera, servis viner, pa as, a onda pojen osvojen zbog odličnog servira. Lak, ma prelak gem za njega i na gem je od plasmana ut reće kolo.

6:1, 6:2, 4:3 – Novak još jedanput lako do gema, nije baš ubedljivo, ali bez problema. U gemu Sebaljosa dolazi do malog problema za Srbina, gema koji je na kraju izgubio, mada to nije važno. Đoković je pomalo 'odšepao' do klupe, ali potreba ne bi trebalo da bude veća. Ipak, pozvan je doktor, jer Nole oseća problem sa levom nogom, preciznije kolenom.

6:1, 6:2, 3:2 – Gem je počeo kao još jedan lak za Sebaljosa, kao i prethodni, ali se zakomplikovalo je Argentinac nije iskoristio dve gem lotpe zaredom. Ipak, biće to još jedan gem za Orasija, koji igra malo bolje, ali situacija u setu ne bi trebalo da se zakomplikuje.

6:1, 6:2, 3:1 – Činjenica je da Sebaljos ne zna da igra na travi, ali takođe i da je preko puta mreže neki kvalitetniji teniser, specijalista za travnatu podlogu, bilo ko, ne bi mogao da pripreti Novaku, koji fantastično servira i dalje.

6:1, 6:2, 2:1 – Rutinski servis gem za Đokovića, kao i skoro svaki prethodni od početka meča. Novak i na ovom turniru servira fantastično, a taj deo njegove igre na mestu je već duže vreme. Sebaljos ipak uspeva da uzme svoj servis gem, i to sa velikom lakoćom pa srpskom teniseru prepušta tek jedan poen.

6:1, 6:2, 1:0 – Brejk Novaka! Đoković dobrim riternima, a pre svega sjajnom igrom u polju dolazi do dve vezane brejk lopte, međutim Argentinac spasava obe odličnim servisima. Novak dolazi do još jedne, ovog puta nema prvog servisa i to je novi brejk za srpskog tenisera.

II set

6:1, 6:2 – Set za Đokovića! Nije set sa nulom, iako je bilo prilike, ali ubedljivo svakako. Odlično igra Novak i, prema očekivanju mnogih, rutinski osvaja i drugi set.

6:1, 4:1 – Konačno se Sebaljos upisao na semafor i u drugom setu. Imao je priliku Đoković i za 5:0, ali nije uspeo.

6:1, 4:0 – Nastavlja Srbin da pleše – četiri prelepa poena za verovatno obezbeđen i drugi set.

6:1, 3:0 – Brejk za Đokovića! Očekivano, propuštene šanse uticale su na trenutno 126. igrača planete koji je duplim greškama dozvolio da opet izgubi servis.

6:1, 2:0 – Ekspresno je Argentinac došao do tri vezane lopte za ribrejk. Dve mu je omogućio Novak greškama, da bi treću izborio odličnim pasingom. Nekako je Đoković neutralisao prvu nakon dugog poena, da bi onda Srbin vezao četiri asa i nekako se iščupao.

6:1, 1:0 – Brejk za Đokovića! Kako je počeo prvi, tako počinje i drugi set – brejkom. Otvorio je ovaj deo igre odličnim odbrambenim poenom i pasingom, da bi posle vezao još dva poena. Sebaljos je spasao prvu dobrim servisom, drugu još boljim bekhendom, ali je kod treće promašio lagan volej.

I set

6:1 – Set za Đokovića! Argentinac je dva puta dobro riternirao, ali je Novak sjajnom defanzivom dobijao i te poene, pa je prvi set u džepu.

5:1 – Brejk za Đokovića! Videlo se od početka meča da Sebaljos ne može da parira Đokoviću koji brzo dolazi do 15:30. Dobio je sledeći poen, a onda odigrao odlično na mreži i atraktivnim volejom napravio novi brejk.

4:1 – Još jedan siguran gem i Srbin opet odlazi na +3.

3:1 – Zapretio je Novak i u četvrtom gemu jer je imao 15:30, ali je Orasio uzvratio drop šotovima i koristio što se protivnik mučio da održi ravnotežu, pa je skraćenim lopticama došao do prvog gema.

3:0 – Nešto više od minuta kasnije, najviše zbog čelendža, trostruki šampion Vimbldona potvrđuje stečenu prednost.

2:0 – Brejk za Đokovića! Odmah je srpski teniser počeo da čita servise rivala, koji je krenuo sa greškama. Poklonio je nekoliko poena Novaku koji odmah dolazi do brejka.

1:0 – Đoković sigurnim servisima otvara meč, dobija sva četiri poena za prvi gem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

67 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu