Nova vest
Vaterpolo 1

23.10.2024.

10:00

"Zlatni" selektor ostaje na klupi Srbije!

Uroš Stevanović, koji je sa reprezentacijom Srbije osvojio zlatnu medalju na Olimpijskim igrama, nastaviće rad na selektorskom mestu u naredne četiri godine.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Tačnije zaključno sa takmičenjem u Los Anđelesu 2028. godine.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Viktor Jelenić je zadovoljno konstatovao:

"Stevanović je prvi ugovor sa savezom potpisao u oktobru 2022. godine. U oktobru ove godine mu je istekao i odmah smo potpisali novi. Lako smo se dogovorili. Uradio je, u uslovima koji nisu bili laki, veliki posao i sa timom u čiji su kvalitet mnogi sumnjali uspeo da stigne do fantastičnog rezultata i treće uzastopne olimpijske medalje za Srbiju. I selektor je izrazio želju da nastavimo saradnju, ima naše puno poverenje i zajedno nastavljamo dalje", rekao je Jelenić.

Uroš Stevanović je kratko dodao:

"Moja želja nije bila sporna. Biti selektor je ispunjenje najveće želje i kao što je predsednik rekao lako smo se dogovorili. Ovo je novi olimpijski ciklus i idemo dalje."

Podsetimo da je Uroš Stevanović, posle ostavke selektora Dejana Savića, preuzeo reprezentaciju u oktobru 2022. Na prvom velikom takmičenju, SP u Fukuoki, reprezentacija je osvojila četvrto mesto. U ovoj godini, na prvenstvu Evrope u Zagrebu Srbija je bila sedma, na svetskom prvenstvu u Dohi šesta.

To ga nije pokolebalo. Napornim pripremama, pozivima Ćuku i Dedoviću, angažovanjem psihologa u sportu Andrije Gerića, stvaranjem potrebne hemije i vrhunske atmosfere uspeo je da sa ekipom napravi istorijski rezultat na najvećem sportskom takmičenju.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Vožnja i štednja – da, moguće je!

Bliže nam se hladniji meseci, a to znači i više vremena provedenog u kolima, putovanje za praznike i zimski odmori. Gorivo je stavka koja prilično utiče na kućni budžet, pa je zato odlična vest da vožnjom zapravo možete i da uštedite!

B92.net

12:43

1 h

Novo Sport Video Menu