Nova vest
Vaterpolo 0

14.10.2024.

17:44

Stevanović: "Lepšeg protivnika nismo mogli da poželimo"

Trener vaterpolista Radničkog Uroš Stevanović izjavio je da je ekipa Ferencvaroša u ovom trenutku prava provera za tim iz Kragujevca.

Izvor: Tanjug

EPA-EFE/Tibor Illyes

Vaterpolisti Radničkog dočekaće u utorak (15. oktobra) od 20 časova u drugom kolu grupe B Lige šampiona ekipu Ferencvaroša, koji je aktuelni šampion Evrope. 

"Za otvaranje LŠ na domaćem bazenu nismo mogli da poželimo boljeg protivnika. Dolazi nam zvanični prvak Evrope, ekipa koja je i ove godina glavni favorit za titulu. Mislim da je to u ovom trenutku prava provera za nas, da vidimo gde smo u odnosu na najbolje ekipe. U odnosu na početak sezone kada smo se kroz tesne mečeve kvalifikovali za LŠ, kroz ove utakmice u Jadranskoj ligi smo podigli formu i mnogo smo uigraniji. Videćemo koliko je to dovoljno za ovakve protivnike, koji su krem evropskog vaterpola", rekao je Stevanović, preneo je zvanični sajt kluba.

Za ekipu Ferencvaroša igraju Srbin Dušan Mandić, Italijan Di Soma, Grk Argiropulos, Španac De Toro, te Mađari Varga, Vamoš, Janšik, Fogel, Manherc, Molnar, Nađ, Fekete, Vigvari, Pol…

"Lepšeg protivnika nismo mogli da poželimo od ekipe predvođene našim Mandićem i mnogim reprezentativcima Mađarske i drugih zemalja. Sigurno da nećemo ući u meč sa „belom zastavom“, imamo i mi neke svoje adute. Nadam se da će bazen biti ponovo ispunjen do poslednjeg mesta i da će publika uživati u još jednom spektaklu, kakve su bile i sve ove dosadašnje utakmice", dodao je Stevanović.

Kapiten Filip Janković izjavio je da veruje da Radnički može da pobedi Ferencvaroš.

"Nema bolje stvari za nas sportiste nego da igramo pred našim punim bazenom sa šampionom Evrope. Jednostavno, utakmica za uživanje. Dolazi nam u dobrom trenutku da vidimo gde smo. Popunjeni su na svim pozicijama, ali isto tako smo i mi. Imamo svoje adute i pokušaćemo da iskoristimo njihove mane. Očekujem prepun bazen, ovde stvarno imamo sjajnu podršku i uz tu energiju koja nas krasi, svim snagama idemo na pobedu", istakao je Janković.

Vaterpolista Radničkog Nikola Jakšić igrao je četiri godine za Ferencvaroš.

"Dižemo se iz utakmice u utakmicu i idemo sa namerom da damo sve od sebe i pobedimo, bez obzira ko je sa druge strane bazena, pa će tako biti i sada protiv Ferencvaroša, koji je realno gledajući glavni favorit. Mislim da smo spremni i da ćemo kroz predstojeće mečeve biti sve bolji. Drago mi je što će baš ovo biti prva utakmica na našem bazenu i nadam se da će tribine biti prepune kao kvalifikacijama, jer će nam podrška mnogo značiti", zaključio je Jakšić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

4 d

Aktuelno

Pali Instagram i Fejsbuk

Prema pisanju svetskih medija problem sa radom Fejsbuka i Instagrama prijavljen je širom sveta. Najveće pritužbe stižu na pristup popularnoj mreži sa računara.

B92.net

20:04

19 min

Novo Sport Video Menu