Nova vest
Vaterpolo 5

12.10.2024.

12:15

Pala odluka: Žestoka kazna za Crnogorca koji je nasrnuo na Milojevića

Crnogorski vaterpolista Vladan Spaić suočio se sa oštrom kaznom nakon incidenta tokom utakmice između Marseja i Jadrana iz Herceg Novog u Ligi šampiona. Suspendovan je na 10 utakmica u Ligi šampiona.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Dusan Milenkovic/Starsport.rs

Incident se dogodio tokom meča kada je Spaić, pod vodom, nasrnuo na Milojevića, što je u prvi mah izgledalo kao da je srpski igrač zadobio težu povredu vilice. Ipak, naknadni lekarski pregledi pokazali su da je Milojević pretrpeo povredu zuba, iako ga očekuje duža pauza.

"Nakon dodatnih pretraga utvrđeno je da igrač naše desne strane, Vuk Milojević na svu sreću nema prelom vilice, ali ima povredu tri prednja zuba, što će ga odvojiti od takmičenja sedam do osam nedelja. Vuku želimo brz oporavak i povratak u bazen!", navodi se u zvaničnom saopštenju Jadrana iz Herceg Novog.
 

Milojeviću su francuski lekari odmah pružili pomoć, imobilizovali vilicu i vratili zube na mesto. Klub iz Herceg Novog je obezbedio hitan prevoz za Beograd, gde je na Maksilofacijalnoj klinici potvrđeno da operacija nije potrebna, ali je propisano mirovanje od najmanje dva meseca.

S druge strane, Spaić, koji je ponikao upravo u Jadranu i stekao afirmaciju u tom klubu, trenutno igra za francuski Marsej. Francuski klub ima pravo da uloži žalbu na ovu odluku Evropske plivačke federacije, ali se za sada čini da će Spaić propustiti značajan deo sezone u Ligi šampiona.
 

Podeli:

Komentari 5

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

2 d

Novo Sport Video Menu