Nova vest
Vaterpolo 0

10.10.2024.

15:33

Gojković o povredi Milojevića: "Ne postoji opravdanje za ovo"

Trener Jadrana iz Herceg Novog Vladimir Gojković prokomentarisao je situaciju u vezi povrede Vuka Milojevića.

Izvor: insajder.net

EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Povremeni srpski reprezentativac u vaterpolu, dobio je nezgodan udarac ispod vode posle kojeg je povredio vilicu.

Ja u tom momentu nisam video šta se desilo. Bilo je u igri, udarac je bio ispod vode i naš igrač je povređen. Najviše nam je krivo zbog Vuka samog, jer je povređen i sigurno će odsustvovati. Najvažnije je da mu je sinoć, a naš doktor je bio s njim u bolnici do jedan sat, to otprilike vraćeno. Videćemo sada u Beogradu šta će biti procena, ali rekli su da kost nije pukla i nadamo se da je to tačno”,  kaže Gojković za Insajder.

Bivši selektor Crne Gore podseća da u vaterpolu postoji mnogo takvih udaraca, ali da retko dolazi do takvih povreda.

"Nadam se da povreda nije toliko teška kako izgleda na prvi pogled, ali ne mogu ništa reći. Ne postoji opravdanje za ovo i tim stvarima nije mesto u sportu, niti ćemo ih ikad podržati. Postoji pravilnik Evropske federacije po kojem je, u slučaju povrede, kazna veća nego inače i sve je to verovatno unešeno u zaspisnik”, ističe trener vaterpolista Jadrana.

Klub je uradio sve što je mogao da pomogne mladom vaterpolisti.

Sinoć je doktor bio s njim u bolnici. Čim smo se vratili iz bolnice, odmah smo kupili kartu za Beograd. U komunikaciji smo sa roditeljima. Više je to na nekoj familijarnoj bazi da uradimo sve što možemo kao klub, da ga što pre oporavimo. Nije bitno, da li smo pobedili ili izgubili, najvažnije je da njemu bude dobro, a da li će se vratiti za deset ili za mesec dana, neće klub propasti. Najveća šteta je za samog Vuka, koji će, ne svojom krivicom, biti neko vreme van sporta”, zaključuje za Insajder Vladimir Gojković, trener vaterpolista Jadrana.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Tenis

Gracias

Došao je i taj dan. Znali smo da dođe. Znali smo čak godinama unazad da je jako blizu. I uprkos tome, dočekali smo ga nespremni.

Luka Nikolić

12:50

5 h

Novo Sport Video Menu