Nova vest
Vaterpolo 0

4.10.2024.

11:56

Gocić očekuje vaterpolo poslasticu – Splićani na Novom Beogradu

Vaterpolisti Novog Beograda u drugom kolu regionalne Premijer lige dočekuju splitski Jadran.

Izvor: VK Novi Beograd

Dušan Milenković/Starsport

Derbi meč srpskog i hrvatskog šampiona na programu je u subotu na bazenu SC "11. april", sa početkom u 20 časova i 30 minuta.

"Ekipa splitskog Jadrana imala je slične promene u sastavu kao i mi. Imaju istog trenera, šef stručnog štaba je Jure Marelja, pa se njihova filozofija i osnovna koncepcija igre nije menjala", počeo je priču o narednom rivalu trener Novog Beograda Živko Gocić.

"U ovoj sezoni su kao i mi imali samo jednu takmičarsku utakmicu tako da ne znamo mnogo o njima. To je suviše mali uzorak da bismo mogli da imamo neku dublju analizu. U svakom slučaju, očekuje nas neizvesna utakmica dva ravnopravna protivnika. Uveren sam da će to biti dobar meč, da će obe ekipe pružiti kvalitetnu partiju i očekujem da ćemo mi zabeležiti pobedu. Videćemo da li će biti tako, ali za to se spremamo. Moram da naglasim da imamo veliko poštovanje za ekipu Jadrana koja u svojim redovima ima značajan broj reprezentativaca Hrvatske koja je prvak sveta i olimpijski i evropski vicešampion i zato nema sumnje da nas očekuje veoma teška utakmica", konstatovao je Gocić.

U prvom kolu regionalnog takmičenja Splićani su ubedljivo nadigrali Valis iz Valjeva sa 18:6, dok su Novobeograđani bili bolji od Primorca iz Kotora rezultatom 14:12.

"Nakon utakmice sa ekipom Primorca imali smo dve nedelje pauze. To smo pokušali da iskoristimo za dodatno uigravanje svih linija u timu. I dalje nismo kompletni, a golman Frančesko de Mikelis neće biti u ekipi ni za ovaj meč. Još ne znamo sastav, ali svakako će u timui biti 14 najspremnijih igrača u ovom trenutku. Pozvao bih ljubitelje vaterpola da dođu i da nas prodrže, jer sam siguran da će biti odlična utakmica", zaključio je Gocić.

U poslednjem međusobnom susretu dva tima, Novi Beograd je slavio u Splitu 15:10, u grupnoj fazi Lige šampiona.


 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

ABA

Barać: "Biće nam potrebno mnogo energije"

Trener Mege Marko Barać rekao je , uoči utakmice protiv Dubaija, da je to najveći izazov za ekipu od početka sezone i da se nada da će ekipa nastaviti sa dobrim igrama na startu sezone.

Tanjug

14:18

6 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu