Nova vest
Vaterpolo 0

31.8.2024.

16:42

Jakšić: "Radnički ima odnos prema srpskim igračima kakav i zaslužuju"

Najveća transfer bomba ovog leta na evropskoj vaterpolo sceni odjeknula je u Kragujevcu, prelaskom Nikola Jakšića u Radnički.

Izvor: VK Radnički Kragujevac

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Pedja Milosavljevic/ Starsport

Jednan od najboljih igrača današnjice, kapiten reprezentacije Srbije i trostruki olimpijski šampion napustio je Novi Beograd i odlučio da ove sezone sa selektorom Urošem Stevanovićem sarađuje i na klupskom nivou.

"Mislim da sam ovim potpisom napravio iskorak u karijeri, koji će mi doneti kontinuitet i odličan rad, kao i šansu za napredak. Uveren sam da ću svojim kvalitetima pomoći Radničkom da nastavi da ispunjava već postavljene ciljeve",  rekao je Jakšić za klupski sajt.

Iako tek dvadesetsedmogodišnjak, Jakšić iza sebe ima ogromno igračko iskustvo, kako na klupskoj, tako i reprezentativnoj sceni i nema takmičenja koje nije osvojio.

Ponikao je u Partizanu, potom četiri sezone branio boje mađarskog Ferencvaroša i tri Novog Beograda.

Sa Ferencvarošem je osvojio Ligu šampiona, Evrokup i dva puta Superkup Evrope, a više puta peo se na pobedničko postolje u domaćim prvenstvima i kupovima Srbije i Mađarske.

U seniorskoj reprezentaciji Srbije ustalio se čim je postao punoletan i već na debiju postao prvak sveta u Kazanju, 2015. godine. 



Prvo olimpijsko zlato osvojio je sa 19 godina, u Riju, a osam godina kasnije ušao u legendu i probrano društvo trostrukih olimpijskih šampiona u vaterpolu. 

Pored pomenutih medalja, sa Srbijom je osvojio i dva Evropska prvenstva, dve Svetske lige, Mediteranske igre, Univerzijadu…

Kragujevački klub će tako u svojim redovima imati petoricu "zlatnih delfina" iz Pariza, pošto su ranije stigli Radoslav Filipović, Strahinja Rašović, Radomir Drašović i Nikolin mlađi brat Petar Jakšić.

"Uklapanje neće biti problem, jer tu su mi saigrači iz reprezentacije Srbije kao i trener koji poznaje i ceni moje kvalitete. Drago mi je što Radnički ima trend odnosa prema srpskim igračima kakav i zaslužuju i verujem da će u srpskom vaterpolu biti sve više domaćih reprezentativaca, kako bismo klincima koji dolaze kreirali što bolju budućnost. Pozdrav svim Šumadincima i nadam se da se vidimo na bazenu", zaključio je Jakšić.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu