Nova vest
Vaterpolo 1

22.8.2024.

13:46

"Nas 13 u dva stana živeli smo 20 dana kao jedan – zbog toga je san postao java"

Vaterpolista Srbije Nemanja Vico rekao je da su zajedništvo i vera bili ključ olimpijskog zlata u Parizu.

Izvor: Sport Klub

Starsport

Izabrancii Uroša Stevanovića posle grupne faze i tri poraza i dve pobede u četvrtfinale ušli sa četvrte pozicije, ali su u nokaut fazi odigrali najbolje.

U prvoj eliminacionoj utakmici vaterpolisti su izbacili Grčku, golom Nikole Jakšića, a onda su na putu do finala pobeđene Sjedinjenje Američke Države i za olimpijski tron Hrvatska 13:11.

"Strahovito smo se povezali još na pripremama. U Parizu smo nas 13 bili smešteni u dva stana. U jednom osam, u drugom pet. I živeli smo 20 dana kao jedan, ta veza nam je mnogo značila, više od prijatelja, sudbinski povezani u želji da jedan san pretvorimo u javnost", rekao je Vico za Sport klub.

Sa mnogo ljubavi, divljenja i poštovanja govrio je o svojim saigračima.

"Znate šta je sve Mandić osvojio u klubu i reprezentaciji. Nikada ga nisam video da ima takvu želju, da je toliko fokusiran, da hoće ponovo, po ko zna koji put, da se dokazuje. Onda Ćuk kakav pozitivac, koliko naboj energije, koja volja i slanje poruka o danima do osvajanja zlata. Kako prođe pored tebe poruči još koliko nam predstoji do slavlja. Dedović i Strahinja Rašović su bili najglasniji kada je bilo teško, toliko smo se habrili da nije bilo šanse da izgubimo“.

Kako kaže, postojala neopisiva želja da se dođe do zlatne medelaje, kada je malo ko verovao.

"Bili smo nekad na korak od ponora. Čestitam ekipi na svemu što smo izdržali. Nismo samo neuspešni naslednici velike generacije, pokazali smo ko smo i da imamo svoju priču", rekao je Vico.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu