Nova vest
Vaterpolo 3

21.8.2024.

18:15

Milanović: "Bilo je lako sa Hrvatskom u finalu, bez stresa i drame"

Bivši vaterpolista Igor Milanović je govorio o uspehu Srbije na Olimpijskim igrama u Parizu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

Milanović je u razgovoru za "sportske.jutarnji.hr" govorio o Olimpijskim igrama i vaterpolo turniru.

"Bio je to čudan turnir, malo se kalkulisalo u grupama, a iznenađenje je bila Australija koja je pobedila Srbiju i Mađarsku u grupi. Niko od nas u Srbiji nije imao u glavi da se može do medalje, a još manje do zlata. Nisam ni ja nešto previše verovao, čuo sam se pre Pariza sa igračima, dao im podršku, ali bio sam skeptičan", rekao je Milanović.

Osvrnuo se i na završnicu turnira, gde je Srbija uspela da dođe do trećeg uzastopnog zlata, pobedom nad Hrvatskom u finalu OI.

"Zatim se u nokaut fazi takmičenja održao neki novi turnir. Dramaturški je bio poseban, u tim se utakmicama ne sme pogrešiti. Srbi su se podigli, teško dobili Grčke u četvrtfinalu, a zatim su do kraja sve zapravo lako rešili. Tako je bilo i u finalu s Hrvatskom, bez stresa i drame. Finale je počelo s 4-2 i do kraja je ostalo tako, zaista čudno. To je sport. Drago mi je i zbog Hrvata i njihove nove medalje. Da, bio je to zaista čudan turnir. Nisam, doduše zbog TV prava mogao gledati sve utakmice, ali pogledaću ih naknadno kao trener za svoju analizu. Bilo je dosta i prigovora na suđenje, svedočili smo nekim kardinalnim greškama, ali je sve u svemu to bio odličan turnir".

Ove sezone je odigran veliki broj turnira, prvo EP u Hrvatskoj, SP u Kataru i na kraju Olimpijske igre.

"Januar u Zagrebu, februar u Dohi pa Pariz. Zamislite sada igrača, koji igra za neki jak klub. Igra regionalnu ligu, domaću ligu, kup, Ligu šampiona i uz to tri velika turnira. Ja bih to gledao s medicinske strane. Onaj koji je radio taj kalendar, treba da ide na medicinsku komisiju da ga se pita je li s njim sve u redu. Ti su igrači kroz godinu ponekad igrali tri do četiri utakmice nedeljno. To je užasno loše za zdravlje igrača, izlišno je to uopšte komentarisati i kritikovati. Bilo koja teorija sporta tako nešto ne poznaje. Kako da ja kao trener nešto i nekoga u tim uslovima pripremim. Mi u vaterpolu gubimo trku s kalendarima. Tako su uništene desetine klubova po celoj Evropi, ko to može da isprati."

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu