Nova vest
Vaterpolo 2

14.8.2024.

12:07

Vaterpolo transfer godine u Crnoj Gori

Jedan od najboljih vaterpolista poslednje decenije Aleksandar Ivović (38) vratio se u klub u kojem je i počeo veliku karijeru.

Izvor: B92.Sport

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Starsport

On je do ove sezone nosio dres najboljeg evropskog kluba Pro Reka, gde je stigao 2010. upravo sa Škvera. Vest koja je bez dileme transfer godine u crnogorskom vaterpolu objavio je Jadran.

"Vratio sam se na bazen koji u meni budi veoma jake emocije i drago mi je da pričamo o lepim vaterpolo stvarima. Stigao sam u Herceg Novi da završim karijeru", poručio je Ivović.

Iako je već u poznim godinama, jasno je da će dugogišnji reprezentativac Crne Gore i čovek koji je pet puta osvajao Ligu šampiona biti veliko pojačanje za Novljane.

"Drago mi je što se situacija razvila tako što se tiče mog zdravlja i uprave kluba, koja je već godinama pokušavala da me vrati... Veoma sam srećan što se moje putovanje završava na ovaj način. Vratio sam se u zemlju i klub u kojem sam ponikao i nadam se da ću doprinijeti ekipi, posebno u domaćem šampionatu, gdje želimo da vratimo titulu – što nam je glavna ambicija", istakao je Ivović.

Kada je u pitanju Evropa, Jadran očekuju kvalifikacije za Ligu šampiona...

"Naravno, ako nam se ukaže prilika, želimo da idemo što dalje."

Pre Ivovića Jadran je ovog leta doveo i Đorđa Lazića, Dimitrija Obradovića i Vuka Milojevića, dok su ugovore produžili reprezentativci Vasilije Radović, Jovan Vujović, golman Darko Đurović.

Ivović je 2010. iz Jadrana prešao u Pro Reko, kratko je (2012. i 2013) bio u Jugu iz Dubrovnika, nakon čega se vratio u Đenovu i igrao sve do ove sezone.

Italijanskog giganta, koji je decenijama dominirao evropskim vaterpolom, ovog leta su napustili dugogodišnji prvi čovek Gabrijele Volpi i glavni sponzor Orlean invest, a igračima je dozvoljeno da napuste klub ukoliko žele.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Tesla, ti li si? Nisam FOTO

Ako je imitacija najiskreniji oblik laskanja, u brazilskoj kompaniji očito imaju lepo mišljenje o američkom proizvođaču automobila.

B92.net

22:00

55 min

Novo Sport Video Menu