Nova vest
Tenis

Subota, 26.08.2023.

14:45

Đoković: Nema ljutnje, samo sam bio tužan

Srpski teniser Novak Đoković kaže da nije bio ljut što prošle sezone nije mogao da igra na US openu.

Izvor: MT

Autor: MT

Đoković: Nema ljutnje, samo sam bio tužan
EPA-EFE/MARK LYONS

Trostruki osvajač njujorškog Grend slema je propustio prošlogodišnje izdanje zbog kovid pravila u Sjedinjenim Državama.

Ovog leta se vratio u Ameriku, osvojio je Sinsinati, a sada ga čeka US open i prvi rival, Aleksandr Miler.

"Ne, nije bilo ljutnje. Tokom prošlog US opena osetio sam da je šteta što nisam tamo. Bio sam tužan što nisam mogao da učestvujem. Ali ova godina je ova godina. Ne razmišljam o tome što se dogodilo poslednjih godinu dana ili poslednjih nekoliko godina. Fokusiran sam na ovogodišnji turnir", rekao je Đoković.

Još od Rodžera Federera 2008. niko nije odbranio titulu na US openu.

"Ovde sam zapravo izgubio više finala nego što sam ih dobio. Moj rezultat u finalima US opena mislim da je najgori od svih Slemova. U nekima sam bio blizu, ali sam izgubio, neke sam osvojio. Ali generalno mislim da sam ovde imao kontinuitet dobrih rezultata. U većini nastupa sam igrao najmanje četvrtfinala u poslednjih 15 godina. Može biti da je do toga što je kraj sezone. Kraj Grend slem sezone. To je poslednji Grend slem u godini. Osam teških meseci su iza za sve igrače. Možda je to razlog zašto se ovde iznenađenja češće dešavaju. To mi jedino pada na pamet", dodao je on.

Novakov najveći rival trenutno je Karlos Alkaras. Međutim, priprema za susret sa Špancem ne razlikuje se od nekadašnjih priprema za Federera ili Nadala.

"Ništa konkretno. Zavisi od toga da li je potencijalni meč blizu, onda više razmišljam o taktičkim stvarima, treniram, gledam kako da nešto iskoristim protiv njega. Opet, tenis je takav sport da na primer kao u Sinsinatiju igrate pet mečeva u pet dana. Ne možete da razmišljate tri ili četiri dana unapred Razmišljate samo o narednom danu, sledećem protivniku. Mislim da je to takođe na neki način nepoštovanje prema sledećem rivalu ako razmišljate o finalu. Čak iako sam imao ogroman uspeh da mogu da razmišljam o kasnijim fazama turnirima, takav način razmišljanja nikad nisam imao", kazao je Novak.

Novak će prvi put na teren u noći između ponedeljka i utorka, negde oko 3.00 časa.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu