Nova vest
Tenis

Nedelja, 25.08.2019.

08:00

Đoković o žuljevima: Nema razloga za brigu

Aktuelni šampion US opena Novak Đoković propisno je zabrinuo svoju armiju navijača uoči početka US Opena.

Izvor: Z.K.

Autor: Z.K.

Đoković o žuljevima: Nema razloga za brigu
Photo by Matthew Stockman/Getty Images

Na subotnjem treningu dva puta je pravio pauzu zbog problema sa žuljevima na stopalu, ali mnogima je pao kamen sa srca kada je kasnije rekao da nije u pitanju ozbiljniji problem.

Srbin se sprema da od ponedeljka krene u misiju na 17. Grend slem trofej i jasno je da samo maksimalno spreman može doći do tog cilja.

Sada se zna i kada će na teren, u ponedeljak u drugom meču dana na “Artur Ešu”, dakle najverovatnije ne pre 19.30 časova po našem vremenu, a protivnik mu je 76. teniser sveta Roberto Karbaljes Baenja.

U pitanju je manji problem sa stopalom. Žuljevi, pa gotovo da ih svi imamo. Ipak, to nije nešto što je razlog da svi budu zabrinuti”, kaže Đoković.

Poznato je da Novak voli da proklizava na svim podlogama, pa tako i na ovoj u Njujorku.

Mislim da je samo kretanje potcenjeno u ovom sportu kada se ocenjuje nečija igra. I Rodžer je nedavno pričao o tome, a on je jedan od najboljih u tome. Meni je kretenje osnova svega. To mi omogućava da stignem lopte koje većina mojih kolega možda ne bi mogli da stignu. Mnogo proklizavam bilo da je u pitanju šljaka, tvrda podloga ili trava. Fleksibilnost mojih članaka mi je u tome pomogla, pre svega da imam taj agresivan stil kretanja”, dodao je svetski broj jedan.

Mnogi ocenjuju da Novak na Flašing medouzu ima težak žreb. On dodaje da ne razmišlja daleko unapred, ali podvlači šta mu je cilj. Da u tokj trci sa Federerom i Nadalom bude na kraju ispred njih.

I dalje sam jako motivisan, naročito na ovom nivou takmičenja, na Grend slemovima. Uvek je to bio slučaj, ali posebno sada u smislu toga kako sada posmatram tenis i kako im pristupam jer su zaista najbitniji”, zaključio je Đoković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

29 Komentari

Podeli:

U fokusu

Vidi sve