Nova vest
Tenis 0

26.3.2024.

16:55

"Museti protiv Alkarasa? Neka se pomoli!"

Lorenco Museti je uspeo da eliminiše u Majamiju Bena Šeltona, ali pred njim je sada najteži zadatak.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Igraće protiv drugog igrača sveta i prvog nosioca turnira, Španca Karlosa Alkarasa.

Museti je pobedio Šeltona sa 6:4, 7:6, ali Alkaras je u tako dobroj formi da i bivši broj jedan, Endi Rodik, smatra da je potrebno nešto čudesno da bi ga neko pobedio.

"Šta bi Museti trebalo da uradi za pobedu? Možda da se pomoli?", našalio se Rodik i nastavio.

"Ne znam, zaista. Bez da podecnim Musetija, ali kada je Alkaras u punoj borbi, gde da Museti nađe neku slabost? Alkaras će mu napadati servis, prvog dana je servirao sa 81 odsto ubačenog prvog servisa, može da igra kroz vas, da vas zaobilazi, tako da tvarno ne znam šta će Museti raditi. Moraće  da rizikuje mnogo. Može li te jednoručne paralele da pogađa puna tri sata? Nisam siguran. Impresioniran sam Alkarasom kada se bori maksimalno. Može da vas pobedi na zaista mnogo načina i to mi se kod njega dopada", rekao je Rodik za Tenis Čenel.

Museti kaže da će igrati bez pritiska.

"Uvek je lep izazov za mene igrati ovakve mečeve. Mi smo veliki prijatelji i imali smo dosta borbi do sada. On ima bolji skor, ali nadam se da mogu da ga pobedim ovog puta. Zaista se radujem što ću igrati sa njim. On je sjajan momak, veliki sportista. Za mene je prava inspiracija, tako da se nadam da ću odigrati najbolje, pokušaću da dobijem meč", zaključio je Italijan. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu