Nova vest
Tenis 29

24.3.2024.

10:40

Jelena Janković: Nikada ne bih menjala prvo mesto za grend slem

Nekadašnja srpska teniserka Jelena Janković posle dugo vremena pojavila se pred medijima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Srdjan Stevanovic/Starsport

Nekada najbolja igračica sveta, sada majka trogodišnje ćerke, govorila je za slovenački "Dnevnik“, tokom konferencije "Sport menja svet“.

"Lepo je u penziji. Već tri godine sam majka, živim mirnim životom. Udaljila sam se od medija, ovo mi je prvi intervju posle mnogo godina", rekla je Janković.

Jelana je jedna od tri teniserke u istoriji koje su bile na vrhu WTA liste, a da nije osvojila grend slem titulu.

Pored nje, to su još uspele Dinara Safina i Karolina Pliškovu, pa je 39-godišnja teniserka dobila pitanje da li bi menjala prvo mesto za grend slem trofej.

"Nikada. Biti broj 1 na svetu je najviše što neko u tenisu može da postigne. Sanjala sam to kao dete. Biti najbolji na svetu je veliki podvig, dok gren slem može da osvoji i 50. ili 100. teniserka na svetu. Naravno, da bih volela da sam osvojila i neki pehar velike četvorke. Ali najčešće me je sprečavala Žistin Enan, koju sam nekoliko puta imala na kolenima ali se uvek izvlačila", rekla je Janković.

Tokom karijere velike bitke je vodila sa Sernom Vilijams.

"Zaista sam je pobedila četiri puta!? Mogu da budem ponosna na to. Kao i na činjenicu da sam i Serenu i Venus savladala za manje od 24 časa na istom turniru. Malo ko je tako nešto uspeo. Sećam se da sam u jednom trenutku imala pozitivan rezultat sa Serenom, ali me je u poslednjim mečevima redovno pobeđivala. Mnogo je uradila za tenis i mnogo je poštujem", rekla je ona.

Podeli:

Komentari 29

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu