Nova vest
Tenis 1

28.10.2024.

13:34

Dobio Alkarasa i više ne može da se sastavi

Masters u Parizu je i zvanično počeo, a prvi koji su obezbedili prolaz u drugo kolu su Talon Grikspor, Artur Riderkneš i Džordan Tompson.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/YOAN VALAT

Holandski teniser Talon Grikspor je pobedio 43. tenisera sveta Italijana Lučana Darderija posle dva seta, 6:3, 6:4. Meč je trajao 58 minuta.

Grikspor, 39. teniser sveta, uzeo je dva puta servis italijanskom teniseru, dok Darderi nije osvojio nijedan brejk. Holandski teniser zabeležio je 19 asova, dok je Darderi osvojio pet poena direktno iz servisa.

Grikspor će u drugom kolu igrati protiv trećeg tenisera sveta Nemca Aleksandra Zvereva.

Francuskom teniseru Artur Rinderkneš plasirao je protivnik 25. teniser sveta Čeh Tomaš Mahač predao meč pri rezultatu 6:7, 5:3. Meč je trajao sat i 36 minuta.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Rinderkneš, 60. teniser sveta, uzeo je dva puta servis češkom teniseru, dok je Mahač osvojio jedan brejk. Francuski teniser zabeležio je 11 asova, dok je Mahač osvojio dva poena direktno iz servisa.

Rinderknek će u drugom kolu igrati protiv pobednika duela 14. tenisera sveta Poljaka Huberta Hurkača i 44. tenisera sveta Amerikanca Aleksa Mikelsena.

Mahač je u lošoj seriji od kako je savladao Karlosa Alkarasa u četvrtfinalu Šangaja, ali je od tada, sa izuzetkom pobede nad Grigorom Dimitrovim, imao nezapažena izdanja.

Australijski teniser Džordan Tompson je pobedio 41. tenisera sveta Španca Pedra Martinesa posle dva seta, 6:4, 6:4. Meč je trajao sat i 46 minuta.

Tompson, 28. teniser sveta, uzeo je dva puta servis španskom teniseru, dok Martines nije osvojio nijedan brejk. Australijski teniser zabeležio je devet asova, dok je Martines osvojio sedam poena direktno iz servisa.

Tompson će u drugom kolu igrati protiv osmog tenisera sveta Danca Kaspera Ruda.

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

Tenis

2/2 za Argentince u Parizu

Argentinski teniser Fransisko Serundolo plasirao se u drugo kolo mastersa u Parizu, pošto je pobedio 90. tenisera sveta Francuza Kentena Alisa posle dva seta, 7:6, 6:3.

B92.sport

15:11

18 min

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu