Nova vest
Tenis 0

28.10.2024.

18:08

Anakon kritikuje izjavu Sinera: "Nije tako jednostavno"

Nedavna izjava Janika Sinera o tome da mu pozicija broj jedan omogućava da igra manje turnira, nije se svidela Polu Anakonu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Nekadašnji trener Pita Samprasa i Rodžera Federera, smatra da to što je rekao italijanski teniser nije u redu prema ostalim kolegama.

Siner, koji će sezonu završiti kao prvi na svetu, rekao je to posle trijumfa na "Slemu šest kraljeva" u Saudijskoj Arabiji.

I dok je većina igrača veoma kritički raspoložena prema dužini sezone, Siner je stvar gledao čisto iz svog ugla.

"Dopada mi se to što je Siner rekao, 'da, to je previše tenisa'. Imamo previše turnira. Ali ako nećeš da igraš, onda nemoj. Nije tako jednostavno, pa da samo kažete, 'ako nećeš da igraš, onda nemoj'. Struktura profesionalnog tenisa je polomljena, oduvek je i bila", smatra Anakon i dodaje.

"Očigledno da vam je lakše ako ste jedan od najboljih igrača na svetu. Ako želite da se takmičite na turnirima na kraju sezone, pokušavajući da ispunite svoje obaveze u smislu timova, spontora, partnera, onda je veoma teško odrediti kada da ne igrate".

Anakon je svestan da je određivanje rasporeda za slabije rangirane igrače potpuno druga stvar i da bi smanjenje broja turnira uticalo negativno na njih, jer ne bi imali prilike da poprave plasman.

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu