Nova vest
Tenis 7

28.10.2024.

9:10

Čak i Fric može da prestigne Đokovića

Veliki pad očekuje Novaka Đokovića na ATP listi ukoliko odluči da do kraja sezone više ne igra na zvaničnim turnirima.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Odustao je od Mastersa u Parizu, koji startuje ovog ponedeljka, a na kom brani titulu i 1.000 bodova bez kojih će ostati.

Na poslednjoj ATP listi je četvrti (6.210), ali će već na narednoj biti u najboljem slučaju peti kako će ga sigurno prestići Danil Medvedev. U slučaju da slavi u francuskoj prestonici, mogao bi čak i Tejlor Fric da ga prestigne.

Pročitajte sve o Ligi šampiona i pokažite svoje znanje! Tipujte sve rezultate Lige šampiona

Za sada nije poznato ni da li će igrati (i uopšte obezbediti mesto) na Završnom Mastersu u Torinu. Ono što znamo sa sigurnošću jeste da će u decembru igrati egzibicioni meč sa Huanom Martinom Del Potrom u Buenos Ajresu, ali to mu ne donosi poene.

U samom vrhu nije bilo promena. Janik Siner (11.420) je ubedljivo prvi i tu će ostati do kraja sezone, dok će borbu za drugo mesto voditi najverovatnije Karlos Alkaras (7.120) i Aleksander Zverev (6.805).

Sofascore
 
 

Od ostalih srpskih tenisera, Miomir Kecmanović je trenutno 55. nakon što je napredovao za tri mesta iako nije uspeo da se kvalifikuje za turnir u Bersiju. 

Dušan Lajović je 72. nakon što je i on napredovao za dva mesta, dok je Laslo Đere na 129. poziciji. Hamad Međedović zauzima 158. mesto.

 

Podeli:

Komentari 7

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu