Nova vest
Tenis 1

25.10.2024.

11:49

Siner: Da nije bilo Kejhila i mog oca, ne znam kako bih sve preživeo

Janik Siner je u intervjuu za Skaj Italija rekao kako je imao teške trenutke po saznanju da je bio pozitivan na doping testu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Tanjug/AP Photo/Andy Wong

Prvi reket sveta se otvorio medijima i priznao da nekoliko dana nije mogao ni da spava, jer je bio u strahu šta će doneti budućnost.

Proveri svoje znanje – Euroleague Selektor

Ipak, Italijan je rekao da je oko sebe imao ljude koji su mu mnogo pomogli i učinili da se oseća sigurno.

"Bilo je mnogo stvari koje su se desile u tom periodu, a koje sam pokušao da ostavim po strani i shvatim šta je prava stvar da se uradi u datom trenutku", kaže Siner.

U septembru, sve se iskomplikovalo kada je objavljeno da se Svetska antidoping agencija (WADA) žalila na odluku Jedinice za integritet tenisa da oslobodi Sinera optužbi.

WADA sada zahteva da igrač bude suspendovan u periodu od godinu do dve.

Siner je otkrio da je ceo slučaj učinio da trener Daren Kejhil produži saradnju sa njim.

"Moram da se zahvalim ljudima iz mog tima, sve vreme su bili uz mene jer mi je to bilo potrebno. Na primer, Daren nije otišao kući u Australiju, već je došao kod mene, bio je sa mnom, moj otac Hanspeter takođe. Zahvaljujući njima sam se osećao sigurnim. Zaštićenim", kaže Siner i dodaje.

"I otuda sam posle pobeda na turnirima ili nekih važnih mečeva odlučio da ih posvetim njima, ljudima koji su mi bliski, jer bez njih ne znam da li bih bio u stanju da sve ovo prevaziđem. Srećan sam kako sam kroz sve to prošao, jer je bilo veoma teško".

Koliko je mentalno jak svedoči podatak i da je uspeo da u takvom stanju osvoji US Open i Masters u Šangaju.

"Kada izađem na teren i stavim kačket na glavu, za mene postoji samo teniska loptica. Na terenu se osećam sigurno. Videli smo da je teško igrati tako, ali to je već druga stvar. Tu sam bio siguran. Kada sam na servisu, sve što želim je da raspalim po loptici. To je na kraju moj posao i moja strast. Probleme i posao trebalo je razdvojiti. Uvek sam se trudio da se na terenu dobro osećam, trenirao sam, pripremao se mentalno da igram dobar tenis i mislim da je to razlog zašto sam uspeo", zaključio je Siner. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Sunovrat Mercedesa

Nemački proizvođač automobila Mercedes-Benz objavio je danas da je u trećem kvartalu 2024. zabeležio značajan međugodišnji pad profita.

Tanjug

12:23

1 h

Novo Sport Video Menu