Nova vest
Tenis 4

24.10.2024.

20:12

Siner: Shvatio sam koji igrači mi nisu prijatelji

Janik Siner će ovu sezonu pamtiti po odličnim rezultatima, ali i po doping skandalu.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/STR

Italijan će po prvi put u karijeri godinu završiti kao broj jedan na ATP listi, uz osvojene titule na Australijan openu i US Openu.

Osim toga, ima još pet trofeja u sezoni i ubedljivo je prvi, ali senku na sve baca slučaj iz marta sa pozitivnim testovima na klostebol, što je javnosti otkriveno tek u avgustu na američkoj letnjoj turneji.

Od tada je Italijan u posebnom fokusu, a italijanski Skaj Sports Uno će uskoro objaviti intervju koji je snimljen prošlog meseca dok je bio u SAD.

Svetska antidoping agencija (WADA) je uložila žalbu na raniju odluku Jedinice za integritet tenisa (ITIA) da Sinera oslobodi optužbe, pa se traži njegova suspenzija u periodu od jedne do dve godine.

Italijan je u tom intervjuu između ostalog pričao kako se osećao zbog svega.

"Mogu da kažem da mi je bilo teško jer nisam mogao da se otvorim ljudima. Bio je to delikatan period. U početku je sve bilo komplikovano, nisam znao kako da se ponašam, šta će od svega ispasti, šta će se desiti sa timom. Obično držim sve pod kontrolom, ali u ovom slučaju je bilo lako sve izgubiti. Posle par nedelja sam se probudio i rekao sebi da nisam uradio ništa pogrešno, jer nisam ništa znao, za mene je već tad bilo sve završeno", kaže Siner.

Kada je puštena vest o celom slučaju, tada mu je bilo izuzetno teško.

"Najteži momenat bio je kada je vest objavljena, u delikatnom trenutku, pre grend slema. Došli smo na teree i sve kamere su bile spremne, gledao sam u ostale igrače da vidim šta isle. Postavljao am ebi mnoga pitanja, bilo je teško spremati se za grend slem na taj način. Ubeđen sam da se ništa ne dešava slučajno i tada sam shvatio ko su mi prijatelji, a ko to nije", kaže Siner i dodaje.

"Shvatio sam da ima mnogo igrača koji mi ustvari nisu prijatelji i onih koji to nisu definitivno. Bilo je teško jer se ništa nije desilo, videli su me oborene glave i pitali, 'zašto si takav ako si pobedio'? I šta je bio moj odgovor? Rekao sam im, sve je bilo u redu", zaključio je prvi teniser sveta. 

Podeli:

Komentari 4

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu