Nova vest
Tenis 2

24.10.2024.

16:15

Švajcarci bruje – Federer "ne postoji" jer je u svađi

Dok je turnir u Bazelu u punom jeku, Rodžera Federera nema "ni na mapi".

Autor: Milan Tomić

Milan Tomić
Milan Tomić
EPA-EFE/KYLE GRILLOT

Tamošnji "Blik" bavio se ovom temom i  potvrdio da očigledno postoji svađa između Federera i organizatora ovog takmičenja.

Rodžer je u svom rodnom gradu slavio 10 puta, ostvario 75 pobeda, igrao najviše finala (15) i najstariji je šampion ikada ovde.

"Svuda bi postojala veza između imena turnira i šampiona. Njegova statua bi bila ispred hale, a mi bismo svake godine prisustvovali turniru 'Rodžer Federer'", piše "Blik".

Navodi se da ne postoji slika, ploča, bilo šta što evocira uspomenu na Federera, koji je ozbiljnu svađu sa organizatorima imao još 2012. godine.

Do nesporazuma je došlo oko naknade za igranje, da bi 2022, dok je igrao poslednju sezonu na Turu, preskočio svoj grad na oproštajnoj turneji.

Rodžer je kazao da je došlo "prerano" nakon njegovog poslednjeg meča na Lejver kupu iste sezone, da bi 2023. odbio ponudu Bazela za oproštaju ceremoniju.

Federer je pokušavao da ubedi druge da ne postoji animozitet, ali očigledno u tome nije uspeo.

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Aktuelno

Pobuna protiv AI

Članovi muzičkih grupa "ABBA", "Radiohead" i "The Cure" potpisali su protestno pismo protiv korišćenja umetničkih i autorskih ostvarenja za izgradnju alatki AI.

Tanjug

16:00

2 h

Novo Sport Video Menu