Nova vest
Tenis 3

24.10.2024.

11:17

Javio se direktor tunira zbog Novakovog otkaza: Svi su mislili da će pobesneti, a on...

Direktor masters turnira u Parizu Sedrik Piolin oglasio se povodom odluke Novaka Đokovića, aktuelnog šampiona i rekordera turnira, da ove godine otkaže učešće.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/STR

Iako se često očekuje razočaranje od direktora turnira kada velike zvezde otkažu, Piolin je iskazao potpuno razumevanje za Đokovićevu odluku:

"On je aktuelni šampion – ali ima 37 godina, ukoliko ne grešim. Imao je fizički veoma komplikovanu godinu sa operacijom medijalnog meniskusa neposredno pre Vimbldona. Osvojio je Olimpijske igre i to je njegova jedina titula, ali to je bio cilj. Dakle, cilj je ostvaren. Mislim da je došao do one faze u karijeri kada se brine o svom rasporedu onako kako njegovo telo zahteva od njega", izjavio je Piolin.

Đoković je ranije putem društvenih mreža obavestio svoje navijače o odluci da ne nastupi na turniru u dvorani "Bersi".

"Nažalost, neću igrati na pariskom mastersu ove godine. Žao mi je zbog svih koji su se nadali da će me videti tamo kako igram", napisao je Đoković na Instagramu.

"Želim svim igračima, sponzorima, organizatorima i navijačima sjajan turnir. Imam mnogo lepih uspomena sa mesta gde sam osvojio sedam titula i nadam se da ću se vratiti sledeće godine."

Podsećamo, Novak je prošle godine osvojio svoju rekordnu sedmu titulu u Parizu, savladavši Grigora Dimitrova u finalu. Pariski masters ostaje turnir iz serije 1000 na kojem je Novak najtrofejniji,
 

Podeli:

Komentari 3

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu