Nova vest
Tenis 8

23.10.2024.

8:40

Medvedev se plasirao, Đoković čeka – da li uopšte i želi?

Ruski teniser Danil Medvedev četvrti je igrač koji je obezbedio mesto na Završnom Mastersu u Torinu.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
Profimedia

Iako nije igrao prošle nedelje, te tako ni skupio nove bodove za ATP listu, peti teniser sveta je uspeo zahvaljujući rezultatima koje je ostvarila konkurencija da se nađe na ATP Finalu.

Nije to nikakvo iznenađenje, više je bilo pitanje vremena kada će se pridružiti Janiku Sineru, Karlosu Alkarasu i Aleksanderu Zverevu.

Medvedev će šestu godinu zaredom igrati na poslednjem turniru u sezoni. Pre četiri godine je trijumfovao u Londonu, pošto je u finalu pobedio Austrijanca Dominika Tima 4:6, 7:6, 6:3

Ostaje da se vidi ko će biti među drugom četvoricom, a tu čeka i Novak Đoković. Srpski teniser je posle egzibicionog turnira u Rijadu odustao od nastupa u Parizu, što bi zajedno sa neigranjem u Beogradu, moglo, ukoliko se poklope baš svi rezultati, da ga izbaci iz konkurencije.

U ovom trenutku je situacija povljna za njega. Ispred je samo Tejlor Fric, što znači da Novak ima taj luksuz da još dvojica tenisera mogu da ga "preskoče" u trci. Najbliže tome su Kasper Rud i Andrej Rubljov koji nastupaju u Bazelu na dvoranskom turniru iz serije 500.

Ono što je veća nedoumica jeste da li Đoković uopšte i želi da igra u Torinu, a posle odustajanja da se pojavi još jednom u Bersiju gde je rekroder sa sedam titula.

Njegove nedavne izjave i odluke naginju ka tome da bi radije preskočio, te bi mu u tom slučaju naredni zvanični turnir najverovatnije bio Australijan open u januaru. Pre toga ima zakazan egzibicioni meč sa Huanom Martinom Del Potrom u Buenos Ajresu.

ATP trka, preostala mesta

5. Tejlor Fric – 4.290
6. Novak Đoković – 3.910
7. Kasper Rud – 3.845
8. Andrej Rubljov – 3.670
9. Aleks De Minor – 3.405
10. Tomi Pol – 3.135

Podeli:

Komentari 8

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu