Nova vest
Tenis 2

22.10.2024.

14:29

"Ne želim da budem broj 1 i Novak Đoković"

Sloun Stivens, šampionka US Opena iz 2017. godine, poslednjih nekoliko sezona ne igra na očekivanom nivou.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
EPA-EFE/BRIAN HIRSCHFELD

Svojevremeno nazvana naslednicom Serene Vilijams, nekada treća igračica sveta, nikako ne uspeva da  ostvari zapaženije rezultate pa je trenutno 75. na svetskoj listi.

Oprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

Stivensova, koja ima 31 godinu, ipak ne žali što nije imala više uspeha.

Doduše, osim te titule u Njujorku 2017. ima još sedam trofeja u karijeri, ali kaže da se ne bi menjala sa onim najboljima na svetu.

"Nema ništa loše u tome da ste Novak Đoković. Ne može svako da bude broj jedan na svetu. Iga Švjontek je sjajna, ona je bila broj jedan, ali ja ne želim taj posao. Imate ljude koji će uživati u tome, ali to čini naš sport posebnim", kaže Amerikanka.

Sloun je zadovoljna što i dalje igra na turnirima, kaže da tako ne oseća veliko opterećenje koje bi svakako imala da se nalazi na samom vrhu.

"Ovo je dobar posao da ga nastavite. Naravno, mnogo se putuje i kalendar je natrpan i težak, pa je stresno. Ima mnogo toga nesrećnog što se dešava svake nedelje a ljudi to ne vide. Ali u kom drugom poslu će vam platiti da obučete tenisku opremu i igrate meč koji se prenosi uživo na TV?", dodala je Sloun.

Otkrila je i šta je to dodatno motiviše.

"Ove godine želela sam da odem na neka nova mesta i radim nove stvari. Htela sam da odem u Aziju i posetim Kineski zid. To mi je pomoglo, to što sam stremila tome. Ako imate redovan kancelarijski posao 12 godina, mislićete da je to užasno. Mi teniseri smo srećni što možemo da putujemo i radimo takve stvari, ali to su isti gradovi, isti turniri. Morate da držite da vam bude zabavno i uzbudljivo", zaključila je Sloun Stivens. 

Podeli:

Komentari 2

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu