Nova vest
Tenis 0

22.10.2024.

13:35

Najbolji fudbaler Mundijala postao teniser!

Dijego Forlan, legenda urugvajskog fudbala, u 45. godini imaće profesionalni debi – u tenisu!

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profi/JONATHAN DUENAS

Kako prenose mediji u Montevideu, nekadašnji napadač Mančester junajteda, Atletiko Madrida i Intera je pasionirani ljubitelj tenisa i uskoro će debitovati na ATP čelendžeru.

Forlan je posle fudbala pronašao novu strast, tenis, a turnir u Montevideu na kojem će se pojaviti, svojevremeno je 2005. godine osvojio šampion US Opena iz 2009, Argentinac Huan Martin del Potro.

Pokorio SP 2010.

Forlan je na Mundijalu u Južnoj Africi podelio titulu najboljeg strelca, postigao najbolji gol turnira i proglašen za najboljeg igrača SP.

"Pažnja ljubitelji tenisa i sporta! Ove godine na Urugvaj openu imamo neverovatan duo u dublu: argentinski teniser Federiko Korija i bivši urugvajski fudbaler Dijego Forlan. Da, naša desetka je takođe opasan i u tenisu! Ove godine, Forlan se takmičio na više turnira za kategoriju 40+ u Montevideu, takoće i na turniru u Limi na ITF tenis masters Turu. Zanimljivo: Forlan je levoruk u tenisu, suprotno od toga kako je igrao fudbal. Šta mislite o tome? Imate li vere u ovaj duet?", poručili su organizatori čelendžera u Urugvaju.

Forlan ima 45 godina, a Korija 32. Argentinac je trenutno 101. na ATP listi, a turnir na kojem će igrati zajedno počinje 12. novembra. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu