Nova vest
Tenis 0

22.10.2024.

11:12

Novak: "Delpo i ja imamo isto srce, istu strast"

Novak Đoković će do kraja godine po svemu sudeći odigrati samo još jedan meč.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Uz sve jasnije indicije da se neće pojaviti na Mastersu u Parizu, a samim tim najverovatnije ni na ATP Finalu u Torinu, spekuliše se da će za bodove igrati tek početkom naredne sezone, u Australiji.

Oprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

Kako god bilo, Novaka 1. decembra očekuje egzibicija u Argentini na kojoj će igrati protiv starog rivala i prijatelja, Huana Martina del Potra.

Iako je "Div iz Tendila" često umeo da bude neugodan za Novaka, nanevši mu neke veoma bolne poraze, poput onog na Olimpijskim igrama, Novak ima sjajan odnos sa njim.

Svih 15.000 ulaznica za meč koji će se odigrati u Parke Roka, odavno su rasprodate. 

U razgovoru za "La Nasion", Novak se dotakao i tog narednog gostovanja. Upitan je otkud ima tako snažan odnos sa Del Potrom?

"Otuda jer imamo isto srce, istu energiju, istr strast za životom. Srbi i Argentinci su po mentalitetu veoma bliski. To je jedan od najvećih razloga za taj odnos. Delpo mi je jedan od najvećih rivala. Normalno je da kada ste na terenu želite da pobedite, ali u ovim momentima želimo da pokažemo strast, empatiju jedan prema drugom, da poštujemo fer-plej što je vrlo važno jer smo svi u jednom šou, istom sportu, a ja dobro znam kakva su osećanja kada izgubiš, kad neko plače, kada ima teška osećanja", pričao je Novak gledajući uporedo video kako teši Del Potra pošto ga je pobedio u finalu US Opena 2018.

Novak je dodao i da je zadovoljan zbog Novog susreta.

"Razumem ga. I više od svega sa Delpom, zbog povreda, momenata fizičkog i mentalnog požrtvovanja. Iz tog razloga, zbog svega što je imao, zbog njegove izdržljivosti, još više ga volim. Veoma sam srećan što me je pozvao u Argentinu. Čim sam saznao da ću igrati sa Delpom na njegovom oproštaju, prihvatio sam, jer mi nedostaje. Celom sportu nedostaje Delpo, tako da će to biti poseban trenutak u Argentini".

Novak je u pomentuom intervjuu pričao i od drugim argentinskim zvezdama. Pre svih Dijegu Maradoni i Leu Mesiju.

"Imam prelepa sećanja na Dijega, on je bio fenomen. Vrlo, vrlo lepa sećanja. Dobro se sećam tih dana u Abu Dabiju ili Dubaiju, gde je Dijego radio kao trener. Tad sam ga treći put video u životu. Znam da je bio veliki navijač tenisa, Davida Nalbandijana, Delpa, svih Argentinaca. Neki iz tima, mislim menadžer, mi je rekao: 'Dijego je ovde, želi da te vidi. Da li se šališ? Naravno'. Igrali smo malo tenis, nešto pojeli, pričali o životu. Bilo je to četiri ili pet sati iz snova, iskreno. Dijego nije samo legenda sporta. On je bio čovek sa mnogo emocija, životne topline, strasti. Velikog srca. Svako ko ga je sreo pričao je isto. On je kao cela Argentina. To je istin. Kada je preminuo, bio sam jako tužan. Bio je to šok u trenutku. Jer nije bio mnogo star. Uz takav život, sa oscilacijama. Nedeljama sam bio tužan, mesecima, godinu. Bilo je to tužno za sport u globalu, mene, Srbiju jer i Srbija voli Dijega", kaže Novak.

Imao je Đoković prilike da upozna još jednu fudbalsku zvezdu sa istog podneblja, Lionela Mesija.

"Još jedan fenomen. Pričali smo  malo, ne mnogo. Ne poznajem ga previše kao osobu, ali sve što vidim od njega, porodice, to je za mene pozitivno. Ima veoma skroman imidž, veoma je skroman, drži se porodice, stalno je uz decu. To su i vrednosti koje ja negujem što je lepo jer u današnjem svetu je lako izgubiti te vrednosti, zajedništvo, jedinstvo porodice koje je najvažnije, najvažnija stvar za napredak društva, celog sveta. Veliki sam Leov navijač, svega što čini. Nadam se da će igrati dugo kao i ja, jer smo isto godište. I nadam se da ću ga opet sresti", zaključio je Đoković. 

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Netflix odustao

Kompanija Netflix zatvorila je svoj studio koji je osnovala pre dve godine kako bi ušla u kreiranje visokobudžetnih igara.

HCL

10:00

3 h

Novo Sport Video Menu