Nova vest
Tenis 1

22.10.2024.

8:50

"Novak ima petlju, igru, intenzitet – ne bih ga otpisivao"

Džimi Konors, nekada najbolji teniser sveta i rekorder po broju ATP titula, uveren je da Novak Đoković još može da osvaja najvažnije turnire.

Autor: Zoran Kecman

Zoran Kecman
Zoran Kecman
Profimedia

Oprobajte svoje znanje – Euroleague selektor

U svom podkastu, Amerikanac je analizirao poslednja dešavanja iz sveta tenisa i osvrnuo se na učešće Đokovića i Nadala na "Slemu šest kraljeva" u Rijadu.

Novak je dobio zvanično poslednji duel sa španskim teniserom, 6:2, 7:6 (5), a Konors ge uporedio Novaka i sa vodećim dvojcem na vrhu, Janikom Sinerom i Karlosom Alkarasom. 

"Đoković ne igra baš na standardima na koje je navikao, što takođe njima daje malo više samopouzdanja. Ipak, morate da kažete da on ima igru koja mi se prilično dopada. Ide na loptu, udara je malo ranije. Ima dobar i agresivan ritern", izjavio je Konors.

Džimi dodaje da Novak i Nadal imaju dosta sličnosti, ma koliko to nekom zvučalo čudno. Pre svega, oba su odlučni i borbeni i spremni da se vrate brzo na stazu uspeha posle poraza.

"Ne bih ga nikako otpisivao. On ima petlju. Ima igru. Ima intenzitet. U formi je. On je kao Nadal. I neće izaći na teren ako nije spreman da igra", objasnio je Konors.

Prema poslednjim informacijama, Đoković nažalost neće igrati na Mastersu u Parizu, a verovatno i na ATP finalu u Torinu.

Što se tiče prva dva igrača na svetu, Sinera i Alkarasa, Konors kaže da je svet dobio odgovor na pitanje ko će iskoračiti u prvi plan kada "velika trojka" završi posao.

"Bilo je dobro videti kako u poslednjih godinu ili dve Alkaras i Siner preuzimaju kormilo. Pričali smo o tome od prvog podkasta, pitali smo se ko će iskočiti kada Novak, Rodžer i Rafa odu. Ova dva momka su se izdvojila, naročito tokom prošle godine. Siner je imao ozbiljnu godinu, a Alkaras poslednje dve", zaključio je Konors. 

Podeli:

Komentari 1

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Gejming

Netflix odustao

Kompanija Netflix zatvorila je svoj studio koji je osnovala pre dve godine kako bi ušla u kreiranje visokobudžetnih igara.

HCL

10:00

1 h

Novo Sport Video Menu