Nova vest
Tenis 0

20.10.2024.

14:43

Kraj sna – ništa od velike senzacije

Ruski teniser Karen Hačanov osvojio je titulu u Kazahstanu, na turniru iz serije 250 koji se odigrava u Almatiju.

Autor: B92.sport

B92.sport
B92.sport
EPA-EFE/JUSTIN LANE

U finalu je pobedio najveće iznenađenje turnira, Kanađanina Gabrijela Dialoa rezultaom 2:1 (6:2, 5:7, 6:3) za dva i po sata igre.

Imaće 118. teniser sveta za čim da žali posle svog prvog ATP finala u kom je mogao da stigne i do titule. Redom je Dialo izbacio četiri igrača koji su imali bolji renking od njega.

Najpre Krisa O‘Konela (72), potom Bornu Ćorića (96), najveće iznenađenje je bio kada je nadigrao Alehandra Tabila (23) u četvrtfinalu, a tek nešto manje ona nad Fransiskom Serundolom u finalu (31).

Na kraju je bolji od njega bio ruski teniser (26), koji je bolje ušao u ovaj meč i potpuno dominirao u prvom setu. To je navelo na pomisao da će ovo bili lako finale i titula za njega, ali na kraju tako nije bilo.

Dialo se u drugom setu vratio iz 2:4 i 15:40 u njegovom servis gemu za protivnika i uspeo da izjednači u setovima na razliku. Ipak, u poslednjem setu je Hačanov iskoristio svoje prilike.

Turnir u Almatiju se igrao za nagradni fond od nešto više od milion dolara, a Hačanovu je ovo sedma titula u karijer i druga u 2024. godini.

Cup Tree provided by Sofascore

Podeli:

Komentari 0

Podeli:

U fokusu

Vidi sve
Novo Sport Video Menu